Copilot вече е достъпен и за мобилни устройства на Apple

Приложението Copilot вече е налично в магазина Apple App Store
(снимка: CC0 Public Domain)

Потребителите на iOS и iPadOS устройства вече могат да се възползват от изкуствения интелект Copilot. Microsoft пусна версия на AI помощника за мобилните платформи на Apple след като по-рано предложи Copilot приложение и за Android.

Microsoft Copilot за iOS вече е наличен в Apple App Store и предлага на потребителите разширени AI функции, включително интеграция с AI генератора на изображения DALL-E 3 и достъп до усъвършенствания GPT-4 модел на OpenAI без платен абонамент.

Приложението осигурява достъп до Microsoft Copilot (известен преди като Bing Chat) и работи подобно на мобилното приложение ChatGPT. В допълнение към традиционните функции като отговори на въпроси, съставяне на имейли и обобщаване на текстове, потребителите получават възможност да създават изображения, благодарение на интеграцията с AI генератора на изображения DALL-E 3.

Важна разлика между Microsoft Copilot и безплатната версия на ChatGPT, която използва модела GPT-3.5, е достъпът до GPT-4, новия и по-усъвършенстван голям езиков модел (LLM), разработен от OpenAI. Това позволява на потребителите на Copilot да се възползват от най-новите постижения в изкуствения интелект, без да се плащат за абонамент.

Преименуването на Bing Chat на Copilot не е просто промяна на името, а част от стратегия на Microsoft за създаване на отделна AI услуга, подобна на ChatGPT. Пускането на приложението на различни мобилни платформи, както и създаването на отделен уеб интерфейс за Microsoft Copilot, независим от Bing, подчертава ангажимента на компанията да предлага по-интегрирано и богато AI изживяване.

Коментар