Илон Мъск назова главния проблем на човечеството

Всяка дума на Илон Мъск предизвиква широк отзвук в медийното пространство
(снимка: Elon Musk / X)

Шефът на SpaceX и Tesla, Илон Мъск, посочи най-големия проблем на човечеството с коментар в социалната мрежа X. Изявлението на най-богатия човек в света може да прозвучи изненадващо за мнозина.

„Най-големият проблем пред човечеството е демографският срив”, каза Илон Мъск в отговор на съобщение от потребител на X, че редица държави са регистрирали рекордно ниска раждаемост.

По-специално, южнокорейските власти предупредиха, че нивото на раждаемост ще продължи да намалява. Раждаемостта в Китай също е спаднала до рекордно ниско ниво през 2023 г. За първи път се раждат по-малко от 10 милиона деца. Тази година се очертава като трета поредна с намаляваща раждаемост – очаква се ражданията ще паднат под 9 милиона.

В Япония, Сингапур, Виетнам, Италия, Холандия и други страни раждаемостта също продължава да пада, а много публични личности изразяват тревогите си от тази тенденция.

Същевременно някои учени предупреждават, че планетата е пренаселена. С настъпване на новата година населението на Земята надхвърли 8 милиарда души и ще продължи да нараства. Учените се опасяват, че ограничените ресурси на планетата няма да стигнат за изхранване на толкова много хора.

Коментари по темата: „Илон Мъск назова главния проблем на човечеството”

добавете коментар...

  1. MICHAEL7

    Стапя се богатството му .И аз щях да съм притеснен .Нека санто обедняло да прави дупки в презервативите.Че ще разплаче планетата с тази бедняшка физиономия.

  2. EMP

    Когато мисленето ти се свежда само дотам да си робот на някой.

  3. Фофу

    order66 Работи и плана за оглупяване на населението, очевадно.

  4. order66

    Плана за намаляване населението, работи

  5. Шибан ребтил

    Шибан ребтил

  6. Фофу

    Rob-ot 03/01/2024 20:30 Като не ти харесва да си роб-от на тия капиталисте изедници, винаги можеш да отидеш в Мацкве.
    Там лично другарА Путин е обещал, че ще дава по кило злато за всеки който лежи в леглото и разцъква телефон или гледа телевизия поне 8 часа.
    Включва и носене на храна в леглото. Има и кило злато на ден заделено за пенсионно осигуряване.
    Към вяско хранане по избор се сервира и тава баклава с орехи.

  7. Фофу

    То и за баба Пена скоро няма да има кой да заработва пенсията.

  8. Rob-ot

    На Мъск му работят роб-отите

  9. мхм

    Гений, но същевременно и голям глупак. Вярва и разпространява руската пропаганда. Сега иска още по-голямо население, да изсече и останалите гори, да унищожи цялата природа и животински свят, че не са изчезнали 2/3 от животните на планетата… Бях му голям фен, но от 2-3 години е абсолютен тъпак.

  10. баба Пена

    Мъск се притеснява че скоро няма да има кой да му работи в заводите

Коментар