Отварят онлайн магазин за персонализирани AI ботове

Инициатива на OpenAI обещава експлозивно разрастване на бизнеса с AI ботове
(снимка: CC0 Public Domain)

OpenAI, разработчикът на популярния AI бот ChatGPT, ще пусне следващата седмица онлайн магазин, в който потребителите могат да продават и купуват персонализирани версии на ChatGPT, съобщи Блумбърг.

Миналата година OpenAI заяви, че планира да отвори такъв онлайн магазин през ноември. В него потребителите ще могат да публикуват свои собствени версии на AI ​​чатбота и да намерят персонализирани версии на ChatGPT от други потребители.

Освен това потребителите ще могат да печелят пари, като продават свои версии на чатбота – точно както се продават приложенията в онлайн магазините App Store за iOS или Play Store за Android.

Началото на проекта обаче трябваше да бъде отложено поради объркването, създадено след внезапното уволнение на главния изпълнителен директор на OpenAI – Сам Алтман през ноември миналата година и последвалото му възстановяване на тази позиция.

OpenAI обяви на конференция за разработчици през ноември, че потребителите ще могат сами да създават GPT (името на потребителските версии на ChatGPT), без да се налага да учат дори основите на кодирането.

Предполага се, че тази полезна функция ще позволи на потребителите бързо да създават специализирани AI чатботове, които могат, например, да учат децата на математика или да измислят интересни рецепти за коктейли.

Коментар