iPhone оцеля след падане от височина 5 км

Непокътнатият iPhone, оцелял след падане от авариралия самолет Boeing
(снимка: @SeanSafyre/X)

Смартфонът на Apple издържа епичен тест. iPhone оцеля след падане от височина 5 километра. Любопитното в тази история е, че екстремното изпитание на смартфона е резултат от авария на самолет. 

На 5 януари самолет Boeing 737 Max 9 на Alaska Airlines направи аварийно кацане на летище Портланд, след като загуби част от фюзелажа си по време на полет на височина от около 5 км. Никой от 177-те пътници на борда не пострада, но изглежда, че някои от вещите им са били изхвърлени зад борда по време на инцидента.

В социалната мрежа X (Twitter) се появи съобщение от човек, намерил iPhone, паднал от самолет. Мъжът на име Шонатан Бейтс публикува в своя акаунт снимка на iPhone в защитен калъф. Той казва, че е намери смартфона отстрани на пътя, докато се разхождал по Барнс-роуд.

Бейтс твърди, че смартфонът е в работно състояние, батерията е наполовина заредена и самолетният режим е активиран. На екрана се показва и електронен билет за вземане на багаж от полета на Alaska Airlines, който завърши почти катастрофално. Въз основа на това Бейтс заключава, че iPhone е паднал от самолета и е оцелял при падане от височина около 5 км.

За съжаление, от публикуваното изображение не е възможно да се определи за кой модел става въпрос – може да е iPhone 14 Pro или iPhone 15 Pro.

След като намира смартфона, Бейтс се свързва с диспечер на Националния съвет по безопасност на транспорта, от който научава, че това е вторият смартфон, открит след неотдавнашния инцидент.

Публикацията на Бейтс с оцелелия айфон се радва на милиони гледания и десетки хиляди харесвания в X.

Коментар