Acer Swift Go – с нова OLED технология, AI и Wi-Fi 7

Swift Go разполагат с живи, богати на цветове OLED екрани с яркост от 500 нита
(снимка: Acer)

Нови попълнения в семейството от тънки и леки лаптопи Swift показа Acer на изложението CES 2024 в Лас Вегас. Моделите идват с процесори Intel Core Ultra, включващи интегриран чип с невронна обработка (NPU), вградени функции с изкуствен интелект, нова OLED технология и поддръжка на Wi-Fi 7.

Верифицирани с платформа Intel Evo, новите Swift Go 16 (SFG16-72) и Swift Go 14 (SFG14-73) се захранват от процесори Intel Core Ultra и графични процесори Intel Arc, за да предложат премиум производителност и целодневен живот на батерията до 12,5 часа за 14-инчовия лаптоп и до 10,5 часа за 16-инчов вариант.

Допълнителните функции с изкуствен интелект правят лаптопите от серия Swift Go още по-привлекателни. Моделите предлагат бърз достъп до Copilot в Windows с едно щракване на специалния едноименен клавиш. Вграденият асистент Copilot оптимизира времето, прекарано при работа, творчество и игра с лаптопа.

И двата модела идват с 1440p QHD уебкамера с TNR технология, която осигурява по-високо качество на видеото, съчетана с подсилените от изкуствения интелект функции за конференции на Acer PurifiedView, включително замъгляване на фона, автоматично кадриране и корекция на погледа. Всичко това дава възможност за провеждане на видеоконференции с още по-високо качество.

Функции с изкуствен интелект правят лаптопите от серия Swift Go още по-привлекателни
(снимка: Acer)

Уебкамерата се допълва от технологията Acer PurifiedVoice 2.0 с интелигентно шумоподтискане, която съчетава три микрофона за ясен, чист звук и намаляване на фоновия шум. Добавянето на Intel Wi-Fi 7 осигурява скорост на интернет връзката до 2,4 пъти по-висока от Wi-Fi 6E и поддържа лаптопите свързани, когато това е най-важно.

Като част от линията Swift и двата лаптопа притежават тънко и леко алуминиево шаси, което се отваря на 180 градуса за по-удобна и лесна работа. Лаптопът Swift Go 14 разполага с опция за пълен контрол на подсветката на тъчпада, предлагайки различни настройки за модели с множество контролни опции. Това позволява на потребителите да използват директни команди чрез тъчпада за по-удобно и интуитивно изживяване.

Процесорът Intel Core Ultra включва интегриран чип с невронна обработка (NPU)
(снимка: Acer)

Тъчпадът OceanGlass допълнително гарантира гладко на допир усещане и продуктивно изживяване с 44% по-голямо пространство за скролване. Освен това моделите Swift Go сега включват най-новия Intel Unison 2.0, който позволява бърза и лесна връзка между лаптоп и Android или iOS устройствата на клиента.

Подобно на своите предшественици, новите устройства Swift Go разполагат с живи, богати на цветове OLED екрани с върхова яркост от 500 нита, 100% DCI-P3 цветова гама и DisplayHDR True Black 500 сертификат.

Изображенията на 16-инчовия 3.2K OLED екран на Swift Go 16 са ярки и детайлни. Моделът предлага разделителна способност 3200×2000 и честота на опресняване 120 Hz. Swift Go 14 завладява с 14-инчов 2.8K OLED екран с 2880×1800 разделителна способност и честота на опресняване 90 Hz.

Swift Go съчетава премиум производителност и целодневен живот на батерията
(снимка: Acer)

И двата модела са TÜV Rheinland сертифицирани и имат Eyesafe за намаляване на ефектите от напрежението и умората на очите. Освен това те включват опция за WUXGA сензорни екрани с активиране при допир или писалка, за още по-ефективно и полезно водене на бележки и скициране.

В допълнение, лаптопите Swift Go вече поддържат до 32GB LPDDR5X памет и надграждащ се 2TB PCIe Gen 4 SSD – с два слота. Моделите разполагат с най-новия набор от портове за свързване с периферни устройства и екрани, включително два порта USB Type-C с Thunderbolt 4.

Двата лаптопа предлагат още бързо зареждане, порт USB Type-A с офлайн зареждане, HDMI 2.1 и четец за карти microSD. Новите модели Swift Go включват и Bluetooth LE Audio за подобрено безжично аудио.

Коментар