ASUS Zenbook Duo (2024) – лаптоп с два OLED екрана

Премиум лаптопът с два екрана може да се използва в най-различни сценарии
(снимка: ASUS)

Нови серии преносими компютри за домашни и бизнес потребители демонстрира тайванският производител ASUS на изложението CES 2024 в Лас Вегас. Един от най-интересните модели е Zenbook Duo (2024) – на практика първият лаптоп с два 14-инчови OLED екрана.

ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406 е премиум устройство с широки възможности за използване в различни ситуации. Благодарение на наличието на два 14-инчови 3K 120 Hz ASUS Lumina OLED 16:10 екрана, този лаптоп създава 19,8-инчово визуално работно пространство, като същевременно тежи само 1,35 кг, така че е удобен за пренасяне навсякъде.

Приятна изненада е високата производителност на модела, което не е характерно за подобни устройства. ASUS Zenbook Duo (2024) UX8406 се задвижва от процесор Intel Core Ultra 9, който включва специален чип за невронна обработка (NPU), благодарение на което е способен да се справи с всички задачи, използвани от изкуствения интелект.

Двата 14-инчови OLED екрана създават 19,8-инчово визуално работно пространство
(снимка: ASUS)

Лаптопът се предлага и с подвижна пълноразмерна Bluetooth клавиатура с вграден тъчпад. Впечатляващо също така е, че това устройство покрива американския сертификат за издръжливост MIL-STD-810H, който гарантира качество на изработката и дълготрайност. Батерията с капацитет 75 Wh пък гарантира дълго време за автономна работа.

Коментар