LG OLED T – първият безжичен прозрачен OLED телевизор 

LG OLED T освобождава потребителите от проблема с „големия черен екран”
(снимка: LG Electronics)

Първият прозрачен безжичен телевизор с OLED технология дебютира на изложението CES 2024 в Лас Вегас. Това е моделът LG SIGNATURE OLED T, разработка на корейския производител LG Electronics.

LG OLED T е истинско технологично чудо, което съчетава прозрачен 4K OLED екран и технологията на LG за безжично предаване на видео и звук, за да преобрази екранното изживяване, казват от разработчика. Моделът отключва неограничен потенциал за персонализиране на пространството от страна на потребителите.

Прозрачният телевизор се задвижва от новия процесор α (Alpha) 11 AI и стана носител на пет награди за иновации на CES 2024, включително отличието „Най-добра иновация”.

С новия LG SIGNATURE OLED T потребителите не трябва да се съобразяват с доминиращия черен екран, който не се съчетава с декора в дома им. Запазвайки своя 77-инчов размер на екрана, OLED T и неговият иновативен прозрачен дисплей хармонизират със заобикалящата го среда.

Практически невидим, когато е изключен, телевизорът се слива с интериора и освобождава потребителите от дългогодишния проблем с „големия черен екран”. Красивият прозрачен дисплей също така прави пространството да изглежда по-голямо.

Уникалният LG OLED T носи със себе си много нови възможности – от мястото, където може да бъде поставен в стаята, до видовете потребителски изживявания, които компанията предлага.

Неговият прозрачен OLED екран премахва обичайните ограничения, които се срещат при конвенционалните телевизори. Вече не е необходимо телевизорът да се поставя до стената. Вместо това той може да бъде позициониран в средата на стаята, за да раздели пространството, или до прозореца без да блокира гледката навън.

Практически невидим, когато е изключен, телевизорът се слива с интериора
(снимка: LG Electronics)

В комплекта е включена и кутията Zero Connect Box, която използва авангардна технология за безжично предаване на 4K изображения и звук към телевизора. Технологията също позволява на потребителите да поставят телевизора си навсякъде, независимо от това къде са разположени електрическите контакти в стаята. Така ще получат изчистен интериор и модерен дизайн без кабели.

Нещо повече, модулният дизайн на LG OLED T улеснява различните методи за инсталиране. OLED T се предлага във варианти за самостоятелен монтаж, монтаж до или на стената. Клиентите могат допълнително да персонализират пространството си, като добавят стоящи или плаващи рафтове отстрани на екрана.

Прозрачният OLED на LG позволява на потребителите да открият нови форми на забавление чрез двойното изживяване при гледане: прозрачно и непрозрачно. OLED T се превръща в прозрачно цифрово платно за произведения на изкуството, видеоклипове или снимки с функцията Always-On-Display (AOD). Съдържанието, показвано на прозрачния екран, сякаш се носи във въздуха, но едновременно с това се слива със заобикалящото пространство, за да създаде завладяващ визуален ефект.

Друга опция е функцията T-Bar, която предлага полезен информационен бар, разположен в долната част на екрана. T-Bar показва новини, актуална прогноза за времето или заглавията на възпроизвежданите песни, докато останалата част от екрана представя ясен, безпрепятствен изглед към пространството зад него.

Когато потребителите искат да се насладят на перфектна OLED картина, могат просто да натиснат бутона, за да повишат контраста на екрана. По този начин те могат мигновено да се възползват напълно от подобреното качество на картината на LG OLED чрез новия процесор α (Alpha) 11 AI с 4 пъти по-висока производителност на AI. Това осигурява 70% по-добра графичната производителност и 30% по-висока скорост на обработка в сравнение с предишния модел.

Коментари по темата: „LG OLED T – първият безжичен прозрачен OLED телевизор ”

добавете коментар...

  1. Стилиян

    Супер, можеш спокойно да минеш през него!

  2. ^^©∆@

    Не е вярно това, че не трябва да се съобразява с местоположението на контактите! Захранващият кабел е единствената “жица”, която не се вписва в понятието “безжичен”.
    Да, кутията за предаване на данните може да бъде разположена на разстояние от телевизора и всъщност там да са всички “жици”. Да не се виждат… Но всъщност си е “безжичен телевизор” с “жичен предавател”.
    ***** Когато изтече това време, смарт телевизорът се превръща в най-обикновен телевизор. Моят имаше Скайп, камера, достъп до сайт с 3D филми, безброй приложения от всякакво естество и още, и още, и още… Сега дори браузърът е с ограничени възможности.
    *******

  3. бай Иван

    Аз нямам проблем с „големия черен екран” – може би е някакво ново заболяване. Хубаво иновативно, със сигурност и доста скъпо, за прозорци вероятно ще е доста приложимо, за друго не намирам някакъв велик смисъл.

Коментар