Нетикс удвоява мрежовия си капацитет в Европа

Търсенето на резервирани услуги за пренос на данни и свързаност нараства
(снимка: CC0 Public Domain)

Глобалната платформа за интернет обмен от групата на Нетера – Нетикс – подобри европейската си мрежа и увеличи капацитета ѝ. Клиентите на компанията ще се възползват от новите, по-надеждни маршрути и подобрената свързаност с Марсилия, Милано, Франкфурт и Мадрид.

Нетикс добави нов маршрут между Марсилия и Милано с капацитет от 100 Gbps (гигабита в секунда). Капацитетът на мрежата между Мадрид и Франкфурт се удвои до 200 Gbps. До края на първото тримесечие на 2024 компанията планира да добави нова 100 гигабитова връзка между Мадрид и Марсилия.

С тези подобрения клиентите на Нетикс и Нетера вече могат да пренасят по-големи обеми трафик в Европа, като разчитат на по-надеждна и бърза мрежа, за да постигат бизнес целите си, подчертаха от компанията. Нововъведенията дават допълнителни възможности на Нетикс да резервира други свои маршрути и да предоставя услуги за свързаност.

Марсилия е основен телекомуникационен хъб и свързва Европа с Африка, Близкия изток и Азия чрез десет подводни кабела. Два от тях ще бъдат активирани по-късно тази година, а други два се очаква да заработят през 2025 г. Нетикс и Нетера се свързват чрез Марсилия с Близкия изток и Азия.

Северна Италия отдавна е транспортен център за въздушен и наземен трафик. В синхрон с цялостната дигитализация на света, регионът става важна точка за обмен на интернет трафик.

Като най-голямата и силна икономика в Европа, Германия се радва на добре развита телекомуникационна мрежа. Тя притежава най-гъстата мрежа от оптични кабели в света. Всички компании, които работят глобално, имат връзка и с Франкфурт – най-големият финансов център в Западна Европа. Интересът към резервирани услуги за пренос на данни и свързаност към Франкфурт нараства постоянно.

Коментар