Немечек България развива платформа за „дигитални двойници” на сгради

„Отчитаме поредна година на убедителен растеж във времена, в които ИТ секторът и икономиката като цяло са изправени пред сериозни предизвикателства”, заяви Георжи Брашнаров (снимка: Немечек България)

Eкипът на Немечек България стои зад разработването на първата хоризонтална и отворена Digital Twin платформа за създаване на „дигитални двойници” на сгради, съобщиха от компанията, която изпраща най-успешната година в историята си – 2023-та, с ръст на приходите от 25% и увеличение на персонала с 90 специалисти.

dTwin дава възможност за ефективно управление на строителни съоръжения на всяка стъпка от дизайна до операциите по поддръжка, с което допринася сериозно за оптимизиране на разходите. Развитието на проекта ще бъде сред приоритетите на Немечек и през настоящата година.

Основните посоки на стратегическо развитие на компанията през 2024 г. са в областта на облачните технологии и DevOps експертизата, както и в пилотните програми за интегриране на AI и машинно обучение в работата по конкретни проекти за ключови клиенти.

За целта компанията планира да наеме и обучи AI/ML специалисти, за да отговори адекватно на бъдещите приоритети на бизнес партньорите си, за които изкуственият интелект ще бъде стратегически важен през следващите години.

Немечек България откри третия си офис в Пловдив през 2023 г., като екипът там расте и вече има специалисти, които работят интегрирано по различни проекти с колегите си от София и Варна. През новата година предстои откриване на офис пространство и сформиране на екип в Стара Загора, както и иницииране на обучителни проекти и програми в града. Следващата приоритетна дестинация за компанията е Бургас, където ИТ общността се развива много динамично.

„Опитът ни с Пловдив се доказа като положителен и работещ и сме готови да развиваме този модел на интегрирана работа на екипите ни с участници от различни офиси и с възможност за мобилност в различни градове”, сподели Георги Брашнаров, основател на Немечек България.

След 25 години системно трупане на опит и наблюдения върху ИТ средата в България и региона не е изключено компанията да придобие по-малки ИТ фирми с работещи екипи и потенциал. „Както винаги обаче, разширяването ни ще е добре обмислено и планирано с идеята да стъпим на нови места, където сме готови да останем и да растем заедно с хората”, допълни Брашнаров.

Коментар