Известни са номинираните в конкурса „Наградите на БАИТ” за 2023 г.

Връчването на наградите на БАИТ за 2023 г. ще се състои на 27 февруари
(снимка: БАИТ)

След гласуването на журито вече са известни номинираните в отделните категории на конкурса “Наградите на БАИТ” за 2023 г., съобщиха организаторите. Имената и проектите на селектираните могат да бъдат намерени в секция Номинирани на сайта на конкурса.

Всички номинирани в това издание получават възможност да се представят с кратко видео по време на церемонията. Видеопредставянето следва да е с продължителност до 30 секунди и да представя проекта на номинирания. Изискванията за видеоклип са налични на сайта на Наградите.

72 проекта в 7 категории се състезаваха в тазгодишното издание на конкурса. Наградата за специален принос се връчва по решение на журито, чрез вътрешни номинации, като за тази категория не се подаваха кандидатури. Връчването на наградите ще се състои на 27 февруари.

Тази година конкурсът е със специалното участие на Христо Борисов, главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, първата българска компания-еднорог, оценена на 1 млрд. долара, и на българския учен и писател Георги Бърдаров.

Христо Борисов и Георги Бърдаров ще дадат визионерско начало на церемонията с диалог между технологичната и хуманитарната сфери. На сцената ще чуем гледните точки на ИТ предприемача и хуманитариста.

За аудиторията предстои вдъхновяващ разговор за това как технологиите променят бизнеса и начинът ни на живот, за ролята на изкуствения интелект и какво бъдеще ни очаква. Двамата ще връчат и Наградата за специален принос на отличения в 13-ото издание на конкурса.

Победителите в конкурса ще получат пакет за обучение в цялостна програма за Agile Project Management, която включва 10 семинара с фокус върху различна тема от сферата на управление на проекти с гъвкави методологии, осигурен от bTalks. За победителите са предвидени и годишни абонаменти за правноинформационни системи „Сиела Норми“ и ваучери, за чиято стойност спечелилите ще могат да закупят книги от книжарници „Сиела“.

Отличените в конкурса ще получат и сборника „Дигитални истории“ с автограф от автора Георги Караманев. В него миналогодишният победител в Журналистическата категория на Наградите на БАИТ, търси отговорите на 8 големи въпроса, пред които ни изправят технологиите днес.

Коментар