Предстоящи промени с телефоните Nokia

След като възроди Nokia смартфоните, HMD изглежда ще изостави бранда
(снимка: CC0 Public Domain)

Nokia ще премахне раздела за телефони от уебсайта си, а HMD Global – компанията, която притежава правата върху бранда за телефони – вече няма да произвежда смартфони под името Nokia. Това твърдят източници от азиатската индустрия.

Разделът за телефони на Nokia ще бъде окончателно премахнат от Nokia.com. Според публикация на IT Home, която се позовава на Nokiamob, от 1 февруари Nokia планира да премахне страницата за мобилни телефони от официалния си уебсайт (nokia.com/phones), а съответното съдържание ще бъде публикувано на уебсайта на HMD Global.

Междувременно, HMD Global тихомълком стартира уебсайта hmd.com. Според официален източник от компанията, потребителите ще могат да намерят “оригинални HMD устройства, класически телефони Nokia и някои нови партньорски продукти” на тази страница.

Твърди се също така, че HMD вече няма да пуска смартфони под името Nokia. Още миналата година стана ясно, че HMD планира да пусне на пазара смартфони със собствена марка. Засега няма официална информация за бъдещето на смартфоните Nokia.

Коментар