Xelitan Video Player – безплатен видео плейър за Windows

Видео плейърът има опростен интерфейс и базови функции, включително филтри
(екранна снимка: Xelitan)

Днес видеоклиповете са достъпни само с няколко клика от множество стрийминг платформи, като дори не е необходимо да използвате настолен видео плейър. Независимо от това, гледането на локално съхранени видеа изисква плейър и ако не харесвате вградените инструменти на Windows, може да се възползвате от външни приложения.

Опростен като интерфейс, без много функции, но същевременно практичен, с вградени кодеци – това е Xelitan Video Player. Още по-добрата новина е, че плейърът е напълно безплатен. С него можете да гледате всякакви видеа, тъй като поддържа най-популярните формати, вкл. MP4, MKV, AVI, MOV, 3GP, WEBM и др.

Заслужава да се спомене, че този плейър отваря и възпроизвежда видеоклипове от интернет, което ще ви позволи да зареждате M3U8 плейлисти, MP4 видеоклипове или MP3 песни. За всяко заредено видео ще видите подробности като разделителна способност, продължителност, FPS скорост, брой кадри, използвани аудио и видео кодеци и тип контейнер.

Както се очаква от един обикновен видео плейър, Xelitan Video Player има ясен, опростен интерфейс и базови функции. Ще намерите стандартни контроли за възпроизвеждане, пауза и спиране на видеото. Можете също така да прескачате 10 секунди от видеото по време на възпроизвеждане и да регулирате силата на звука. Скоростта на възпроизвеждане също се регулира, а режимът на цял екран се превключва с натискане на бутон.

Можете да видите подробности за възпроизвежданото видео 
(екранна снимка: Xelitan)

Плейърът се предлага с различни инструменти за филтриране, с помощта на които можете да изостряте и замъглявате видеото, да премахвате шума или да прилагате други ефекти като вибрация или ретро вид.

Xelitan Video Player е способен да обработва персонализирани файлове със субтитри, като ги зарежда заедно с възпроизвежданото видео. Освен това може да прави екранни снимки на възпроизвежданото видео и да ги запазва локално в посочена от потребителя директория.

Xelitan Video Player не е нито впечатляващ като дизайн, нито богат на функции, но се предлага с вградени декодери, които правят възпроизвеждането на видео безпроблемно. По същество това е обикновен видео плейър, който върши работата си както трябва. И тъй като е 100% безплатен, може успешно да замени стандартния плейър на Windows.

Даунлоуд: Xelitan Video Player

Коментар