Изкуственият интелект преобразява и Android Auto

Потребителите на Android ще получат нови удобства от изкуствения интелект
(снимка: CC0 Public Domain)

Google разширява възможностите на платформата Android Auto с функции на изкуствения интелект, които ще позволят на потребителите да отговарят на текстови съобщения, докато шофират. Освен това интерфейсът на системата ще стане по-синхронизиран със смартфоните.

Когато сте бомбардирани с дълги текстови съобщения или групови чат съобщения, изкуственият интелект на Google автоматично ще генерира резюмета, които се предават чрез Google Assistant, разказва IT Home в публикация за подобренията в платформата.

Android Auto също ще предложи опции за отговор, за да улесни потребителите в комуникацията. Освен това те ще могат да използват Google Maps, за да кажат на човека отсреща очакваното време на пристигане.

Въпреки че отговарянето на текстови съобщения с AI може да е по-безопасно, отколкото гледането на телефона, трябва да се има предвид, че всяка манипулация с информационно-развлекателната система на автомобила може да намали вниманието на шофьора.

Google също така планира да направи интерфейса на Android Auto по-синхронизиран със смартфоните. Това ще позволи на потребителите да показват на автомобилния екран тапета от мобилното си устройство и иконите на някои приложения.

Коментар