Microsoft добавя поддръжка за 3D срещи в Teams

3D пространствата за срещи в Teams могат да бъдат персонализирани по вкуса на потребителя
(снимка: Microsoft)

Миналата година Microsoft интегрира услугата за сътрудничество Teams със своята платформа за смесена реалност Mesh, за да позволи на клиентите да хостват 3D срещи във виртуални пространства, включително без използване на VR очила. Сега тази функция напуска етапа на предварителен достъп и скоро ще стане налична за всички бизнес потребители на услугата.

Интеграцията на Mesh в Teams много прилича на корпоративната версия на AltspaceVR, социалната платформа за виртуална реалност, която Microsoft купи през 2017 г. и затвори преди около година, отбелязва The Verge. Не е трудно да си представим, че най-доброто изживяване с Mesh се постига с помощта на VR очила, но платформата в момента поддържа само устройства Meta Quest, така че изборът на съвместими хедсети е ограничен.

Разработчиците са внедрили поддръжка за пространствената аудио функция, която помага за симулиране на лични разговори във виртуалното пространство. 3D пространствата за срещи могат да бъдат персонализирани по вкуса на потребителя, като се поддържа и организиране на игри с колегите в тях.

Всички стандартни Mesh функции, включително завладяващи виртуални пространства в Teams, ще бъдат достъпни за потребителите на корпоративния план на Teams. Ако искат да създадат свое собствено 3D пространство, потребителите ще се нуждаят от абонамент за Teams Premium.

Коментар