AOC GAMING 24G4X и 27G4X – нови монитори със смел дизайн

Моделите 24G4X и 27G4X се отличават с изцяло нов дизайн, вдъхновен от необичайната естетика на стелт самолетите и техния  изсечен силует (снимка: AGON by AOC)

Компанията за гейминг монитори и ИТ аксесоари AGON by AOC започва годината с изцяло нова серия от продуктовата линия AOC GAMING. Мониторите от серията G4 имат напълно нов елегантен дизайн и са достойни наследници на всепризната G2 серия.

23,8-инчовият AOC GAMING 24G4X и 27-инчовият 27G4X разполагат с Fast IPS панели за точни цветове и широки ъгли на видимост, още по-бърза честота на опресняване от 180 Hz, време за реакция до 1 милисекунда GtG и NVIDIA G-SYNC съвместимост. С авангардни функции и смел външен вид, новите модели са готови да подобрят гейминг изживяването както за ентусиасти, така и за състезатели в електронните спортове.

И двата монитора разполагат с честота на опресняване от 180 Hz, което означава плавен и отзивчив геймплей. В съответствие с 24-инчовите и 27-инчовите размери на дисплеите, Full HD (1920×1080) резолюцията позволява на геймърите да постигнат висока честота на кадрите с повечето от масовите графични процесори.

Отвъд гейминга, мониторите могат да се справят и с леки задачи за редактиране на изображения, видео или стрийминг на живо, благодарение на Fast IPS панелите с точни цветове и широки ъгли на видимост. Панелите осигуряват и времена за реакция до 1 милисекунда GtG.

Накратко, тези модели са създадени за геймъри, които изискват изключителна прецизност и яснота, за да могат да елиминират опонентите си в FPS, Battle Royale или подобни заглавия с бързо и интензивно действие, а замъгляванията остават в миналото.

23,8-инчовият AOC GAMING 24G4X и 27-инчовият 27G4X разполагат с Fast IPS панели за точни цветове и широки ъгли на видимост (снимка: AGON by AOC)

Мониторите поддържат и HDR10, като получават HDR сигнали за ярки и динамични изображения. И двата модела използват променлива честота на опресняване и са съвместими с NVIDIA G-SYNC, което елиминира накъсването или дроповете за плавен геймплей.

Моделите 24G4X и 27G4X се отличават с изцяло нов дизайн, вдъхновен от необичайната естетика на стелт самолетите и техния  изсечен силует. Двата монитора имат по-компактна основа отпреди – едновременно стилна и функционална, осигуряваща достатъчно място за клавиатури и мишки по време на интензивни сесии в електронните спортове.

С универсални тъмносиви акценти и триъгълни форми на гърба, тези монитори имат модерен външен вид, който безпроблемно пасва на различни гейминг системи.

Точно като новия си външен вид отвън, 24G4X и 27G4X се отличават със свеж, интуитивен и отзивчив екранен дисплей (OSD: On-Screen Display) отвътре, което дава възможност на геймърите да персонализират своето визуално изживяване. Също така, потребителите могат да променят настройките на монитора според предпочитанията си с помощта на лек софтуер AOC G-Menu.

OSD позволява на потребителите да активират гейминг функции, като новия интелигентен мерник, който може да промени цвета на точката на прицелване спрямо фона – това подобрява точността на прицелване и дава на геймърите предимство в състезателните игри.

Подобрени от предни поколения модели на AOC GAMING, тези монитори са отговорно опаковани с хартиена подложка, за да се намали въздействието им върху околната среда.

Отвъд гейминга, мониторите могат да се справят и с леки задачи за редактиране на изображения, видео или стрийминг на живо (снимка: AGON by AOC)

И двата модела разполагат с ергономична стойка, която позволява регулиране на височината, въртенето, наклона и завъртането за комфортни гейминг сесии. Това позволява на потребителите да седят със здравословна поза и им дава опцията да използват мониторите не само за гейминг, но и за ежедневно учене или работа. Благодарение на елегантния дизайн на основата, те стоят стабилно и заемат по-малко място на бюрото.

Тъй като са Flicker-Free и разполагат с режим LowBlue, мониторите позволяват на потребителите да играят удобно и през късните часове. А за геймърите, които използват рамена за монитори, моделите предлагат опция за монтиране на VESA.

Благодарение на своя 3-странен безрамков дизайн, те са особено подходящи за инсталации с няколко монитора. Вградените усилватели и изход за слушалки позволяват на потребителите да постигнат пълна гейминг организация за минути.

AOC GAMING 24G4X и 27G4X ще бъдат налични на нашия пазар от края на януари 2024 г. на препоръчителна цена на дребно съответно 331 лв. и 390 лв. с ДДС. Мониторите се предлагат с 3-годишна гаранция.

Коментар