Необичаен смартфон с бутони работи с Android, поддържа 5G

Този странен хибрид предлага достъп до обичайните Android функционалности
(снимка: Coolpad)

Китайският производител Coolpad се опитва да разнообрази пазара на смартфони с необичайно устройство – новият модел на компанията изглежда като обикновен телефон с бутони, но в същото време работи под управление на Android и поддържа дори 5G мрежи.

Coolpad Golden Century Y60 идва с осемядрен процесор, 3,5-инчов сензорен екран, камера в духа на Mate 60 и физическа клавиатура. 3100 mAh батерия осигурява до 7 дни автономност на устройството.

Това е интересен хибрид на бутонен телефон и смартфон, който интегрира и 5G модем. Моделът има 3 GB RAM, а флаш паметта е 32 GB. Софтуерна платформа е Android 13 с интерфейс CoolOS 3.0.

Golden Century Y60 разполага с 3,5-инчов сензорен екран и физическа клавиатура
(снимка: Coolpad)

Засега не са известни спецификациите на камерата, но се вижда, че тя разполага с един сензор, а дизайнът ѝ наподобява камерата на Huawei Mate 60. Батерията се зарежда през USB-C порт.

Като размери – 146×61,5×12,5 мм – Coolpad Golden Century Y60 не се различава много от обикновените компактни смартфони. Устройствотото тежи 176 грама. Цената все още не е обявена, но очевидно хибридът е насочен към по-възрастните хора.

Коментар