Достъпен е безплатен софтуер за HACCP

Напълно безплатен софтуер за мониторинг към системите за безопасност на храните (НАССР) е достъпен за търговските обекти в страната. Няколко от тях вече работят с новия продукт на Microinvest за събиране, обобщаване и анализиране на информация от много на брой термометри.

Мониторинговата система спестява време за измерване на температурата на различни места едновременно. “Най-ценното тук е, че цялата информация се записва и може да бъде използвана както за вътрешнофирмена отчетност, така и за лесно попълване на температурни дневници, които да се представят на проверяващите органи”, поясниха от Microinvest.

Системата за качество ISO 9001 и системата за безопасност на храните HACCP вече не са просто термини, а част от стандартите в бизнеса. Тяхното внедряване и спазване  от производители и търговци е задължително за безопасността на храните.

За потребителите това означава по-сигурни, качествени, проверени и без риск за здравето хранителни продукти. Но на производителите и търговците коства многобройни процедури и обемна документация, която да попълват и следят. Задължение на работещите в хранителния бранш е и да предоставят пълна информация на проверяващите органи за доставените и продаваните от тях стоки, като начин на съхранение, срокове на годност и температура на помещенията за тяхното съхраняване.

Редовната визуална проверка на поддържаната температура в помещенията и охлаждащите или замразяващите съоръжения е една от най-важните дейности по мониторинга на протичащите процеси в търговските обекти и заведенията за обществено хранене. Kогато хладилната верига трябва да бъде непрекъснато поддържана, акцентът се поставя върху осигуряване на необходимия мониторинг на температурите за съхранение на храните и тяхната верификация, водене на записи и извършване на проверки за правилно функциониране на оборудването.

Всичко това обаче в повечето случаи означава големи инвестиции за технически средства за измерване на температурата и специализирано оборудване, както и ангажиран с тези процеси персонал. Решение как да елиминират тези допълнителни разходи някои търговски обекти вече са намерили чрез системата на Microinvest.

“Безопасността на предлаганите стоки и човешкото здраве нямат цена и затова тази мониторингова система се предлага напълно безплатно, като основната й цел е да съдейства адекватно на усилията на фирмите да отговорят на всички изисквания, които са им законово поставени”, споделиха от Microinvest.

Мониторинговата система е достъпна за сваляне от сайта на разработчика – www.microinvest.net.

Коментари по темата: „Достъпен е безплатен софтуер за HACCP”

добавете коментар...

  1. Webnice

    HACCP Софтуер с който работят едни от най-големите производствени предприятия в България. Специално разработен да покрива всички изисквания съобразени с EU и производството и партидната проследяемост на храните.
    За повече информация: “http://webnicebg.com/portfolio.html”

Коментар