Ще се премести ли Tesla окончателно в Тексас? Илон Мъск пита акционерите

Централата на Tesla вече е в Тексас, сега Мъск може да премести и регистрацията там
(снимка: Tesla)

Милиардерът Илон Мъск, който управлява няколко от най-иновативните компании в света, ще проведе гласуване сред акционерите на Tesla за преместване на фирмата за електромобили в щата Тексас, след като загуби дело за 56 милиарда долара.

Тази седмица съдът в щата Делауеър, където Tesla е регистрирана първоначално, определи като прекомерен компенсационния пакет, присъден на изпълнителния директор Илон Мъск и възлизащ на около 56 милиарда долара. В отговор той предприе спешни мерки, за да защити интересите си.

Илон Мъск заяви, че ще подложи на спешно гласуване на събранието на акционерите въпроса за пререгистрацията на Tesla в Тексас, където всъщност се намира новата централа на компанията.

Повечето приходи на Илон Мъск идват от продажбата на акции на Tesla, които той получава при по-благоприятни условия от обикновените инвеститори. Подобни маневри не са нещо ново, отбелязва Блбумбърг. Още през 2020 г., след няколкоседмично санитарно блокиране на предприятието на Tesla в Калифорния, той се скара с местните власти и инициира преместване на централата на компанията в Тексас с надеждата да спести допълнително данъци.

Водещото предприятие на Tesla за разработване на нови продукти се намира до централата в Остин, така че подобна близост има смисъл и от гледна точка на оптимизиране на бизнес процесите.

Илон Мъск вече успя да проведе проучване сред аудиторията на своята социална мрежа X за необходимостта от преместване на мястото за регистрация на Tesla от Делауеър в Тексас. Неговите абонати преобладаващо убедиха милиардера, че подобна маневра би имала смисъл.

Вдъхновен от резултатите от социологическо проучване, Мъск обеща незабавно да проведе пълно гласуване сред акционерите на Tesla за преместване на регистрацията на компанията в Тексас.

Коментари по темата: „Ще се премести ли Tesla окончателно в Тексас? Илон Мъск пита акционерите”

добавете коментар...

  1. mhm

    мисирки, това не е никакво социологическо проучване, а анкетка, която е в неговата социална мрежа и може да си я манипулира както иска и точно това се е случило, както много пъти е доказвано

Коментар