Телеком гигант помага в Хаити

Мини GSM система и апарати на Ericsson помагат на спасителните екипи в Хаити, където разрушително земетресение отне живота на над 100,000 души и остави острова в руини.

ООН помоли шведската компания да мобилизира своята организация Ericsson Response, за да подпомогне спасителните операции. Ericsson разполага с 20 доброволци в постоянна готовност и сега ще изпрати 4 от тях (телекомуникационни експерти), за да изградят мини GSM система, с която да направят възможна мобилната комуникация в района.

„От опит знаем колко важно е екипите да координират спасителните операции чрез мобилна комуникация. Спасителите работят по-бързо, ако са снабдени с необходимите устройства за незабавен контакт с външния свят, един с друг и с най-засегнатите от бедствието,” сподели Рима Куреши, директор на Ericsson Response.

Миналата година организацията подпомогна спасителните операции в Конго, Судан, Индонезия и Филипините. Тя е основана през 2000 г. в резултат на убеждението на Ericsson, че експертните познания в сферата на телекомуникациите са необходими по време на бедствия и работи в партньорство с международни организации като ООН.

Коментар