Два вредни навика, които увреждат смартфоните

Използването на смартфона в твърде студено време не е добра идея
(снимка: CC0 Public Domain)

Смартфоните вероятно са най-често сменяните устройства от потребителите по света. И това е напълно разбираемо, тъй като мобилното устройство се използва изключително интензивно – за разговори, навигация и забавление, в резултат на което се износва бързо. Но и някои навици на потребителите ускоряват увреждането на смартфона.

Кои са тези вредни навици, водещи до преждевременно изхабяване на смартфона? Вероятно са много, но тук ще посочим два от най-очевидните.

Внимавайте със студа, жегата и влагата

Първият навик, който може да повреди вашия смартфон, е използване на устройството в твърде студено или горещо време и във влажна среда. Екстремните температури могат да причинят прегряване на смартфона или бързо изразходване на батерията.

Високата влажност също е опасна, защото може да повреди електрониката на устройството. Така че, избягвайте да съхранявате и ползвате смартфона на влажни места.

Избягвайте агресивни течности

Втората често срещана грешка при използването на смартфоните е дезинфекцията на устройството с агресивни течности. Не бършете екрана и конекторите на смартфона със спирт и течни дезинфектанти, тъй като това може да повлияе неблагоприятно на работата на устройството.

Вместо това, специалистите препоръчват използване на UV дезинфектант за почистване на смартфона, ако искате да поддържате безупречна хигиена.

Избягването на подобни грешки при употребата на смартфона ще предотврати бързото износване на мобилното устройство и в крайна сметка ще ви спести пари от по-често подновяване на джаджата, без която не можем днес.

Коментари по темата: „Два вредни навика, които увреждат смартфоните”

добавете коментар...

  1. шер

    Глупости!

Коментар