Acronis и Microsoft интегрират решения за киберзащита

Членовете на асоциацията MISA, към която се присъедини Acronis, интегрират своите решения с технологията за сигурност на Microsoft (снимка: MISA)

Компанията за киберзащита Acronis става член на Microsoft Intelligent Security Association (MISA) – екосистема от независими софтуерни доставчици (ISV) и доставчици на управляеми услуги (MSSP). Членовете на MISA интегрират своите решения с технологията за сигурност на Microsoft с цел изграждане на по-добра защита срещу нарастващите киберзаплахи в света.

Acronis предоставя защита за интегрирани приложения и услуги, често използвани от доставчици на услуги. Решението Acronis Cyber Protect Cloud намалява сложността и предоставя цялостна защита срещу постоянно развиващите се киберзаплахи.

“Над 20 000 доставчици на управлявани услуги използват Acronis, за да защитават и управляват крайните устройства, приложенията и данните на своите клиенти”, казва Гайдар Магдануров, президент на Acronis. “Повечето от тях са директни или косвени риселъри на Microsoft CSP, които търсят синергия между Microsoft, Acronis и други доставчици, за да отговорят на изискванията за сигурност и устойчивост на данните на клиентите”.

След интеграция на Acronis Cyber Cloud Protect с Microsoft Intune, доставчиците на управляеми услуги вече могат да управляват крайните точки на клиентите си с Microsoft Intune и лесно да разгърнат управлявани от Acronis услуги за сигурност и резервно копиране на данни на своите клиенти, всичко от един единствен агент и интерфейс, поясни Магдануров.

Интеграцията между Acronis Cyber Protect Cloud и Microsoft Intune позволява на партньорите да разгърнат Acronis агенти и да прилагат планове за защита, базирани на Microsoft Entra ID групи чрез Microsoft Intune, което от своя страна се придържа към най-добрите практики на Microsoft. Партньорите на Acronis вече могат лесно да разглеждат опциите за интеграция директно чрез каталога на MISA членовете.

Всеки нов член на MISA допринася с ценни експертни познания, което прави асоциацията по-ефективна. “MISA се разрастна до динамична екосистема, включваща най-надеждните и утвърдени доставчици на софтуер за сигурност по света”, каза Мария Томсън, директор на Microsoft Intelligent Security Association.

Коментар