WinMute – заглушава звуците от компютъра

Проста и лесна за използване, програмата WinMute може да бъде много полезна за потребителите в претъпкани офиси (екранна снимка: WinMute)

Ако слушате музика на компютъра или получавате чести звукови известия, може да се нуждаете от удобен инструмент за заглушаване, ако не искате да пречите на хората около вас. Един такъв инструмент е приложението WinMute.

Софтуерът с отворен код WinMute може автоматично да заглуши компютъра ви, когато екранът е заключен или се е задействал скрийнсейвърът. Приложението не изисква инсталация и работи „безшумно” в системната лента.

WinMute се пуска много лесно, тъй като не е необходима предварителна инсталация. Достатъчно е компютърът ви да отговаря на софтуерните изисквания. След като стартира, приложението е достъпно чрез икона в системната лента и ако щракнете с десния бутон върху нея, ще се покаже менюто за конфигурация.

Докато приложението работи, целият системен звук се заглушава автоматично – когато екранът е заключен или е активен скрийнсейвърът. Можете да активирате или деактивирате някой от тези тригери.

Когато компютърът е отключен и скрийнсейвърът вече не работи, WinMute може незабавно да възстанови звука. Тази функция може също да бъде деактивирана, ако искате да активирате звука ръчно.

Проста и лесна за използване програма, WinMute може да бъде много полезна за потребители, които работят в претъпкани офиси и не искат да досаждат на хората около тях с музика или известия.

Удобната икона в системната лента позволява активиране или деактивиране на функциите на приложението с няколко щраквания на мишката. Програмата консумира незначителни системни ресурси.

Като цяло, WinMute е полезна помощна програма, която може автоматично да заглуши компютъра ви, когато не работите на него. Настройва се много лесно и работи само в системната лента.

Даунлоуд: WinMute

Коментар