Изненада в Топ 10 на най-продаваните смартфони

iPhone 14 Pro Max е най-продаваният смартфон в света, според актуална статистика
(снимка: CC0 Public Domain)

Изследователската компания Canalys публикува нова класация за най-продаваните смартфони на световния пазар. В нея прави впечатление отсъствието от Топ 10 на флагмански устройства на единия от двата водещи доставчика на смартфони. 

На първо място в актуалния рейтинг е iPhone 14 Pro Max с доставки в размер на 34 милиона броя. Моделът iPhone 15 Pro Max, който миналата година беше в продажба три месеца по-малко от iPhone 14 Pro Max, почти настигна своя предшественик и завърши годината с резултат от 33 милиона.

Според някои източници обаче, линията iPhone 15 се продава по-зле от iPhone 14. Това косвено се потвърждава от резултатите на други модели.

Така например, iPhone 15 Pro не успя да се конкурира с iPhone 14 Pro: продажбите на двата модела възлизат съответно на 21 милиона и 29 милиона броя. iPhone 14 заема трето място, а iPhone 13 се нарежда на пето.

Топ 10 на най-продаваните смартфони, според данните на Canalys
(източник: Canalys)

Samsung Galaxy A14 4G заема шесто място, а на осмо и девето се позиционират още два бюджетни модела на южнокорейската компания. iPhone 15 допълва челната десетка.

Прави впечатление, че Samsung не присъства в Топ 10 с флагмански устройства, а само с бюджетни модели, за разлика от основния си конкурент Apple, който окупира първите места с Pro смартфоните си.

Коментари по темата: „Изненада в Топ 10 на най-продаваните смартфони”

добавете коментар...

  1. Бисер

    За каква мото става въпрос?.

  2. Жребец32

    Каква история, калъф. Ако не бяха българските опълченци сега руzките пиянки щяха да поркат тайно, защото исляма не позволява. Но писането на йероглифи няма да им се размине.

  3. Aii fon4o

    Тия дето хейтят айфона > по-нагоре от редми не са ползвали . Айй Мерси!

  4. Едно

    Платена реклама на американските боклуци, стига сте лъгали хората изобщо не струват ако се ползва редовно не издържат и ден батериите. За тази цена има поне 4 много по добри телефона!

  5. Началника на Баш Експерта

    Въй фона е най- тъпия телефон на света, скъп и без оптимална поддръжка, ненормалниците са тръгнали да дават луди пари за тоя боклук за да са вървежни като за цената му ще си вземеш поне 2 много по добри и с по добри параметри телефони. Като си купуваш айфон не те прави вървежен а смешен че си се прецакал, ако си мислите че ги правят в САЩ дълбоко се лъжете.Имам един приятел с ай все е без батерия и все ходи с външна батерия.Ако постоянно го ползваш едва ли ще издържи и ден батреията!

  6. Руснак

    Краварчо ако не бяха Руzнаците щеше да носиш фес и да рупаш локум докато се кланяш на имама, малко уважение или и ти си от тези които забравят историята и не помнят кои са!!!!

  7. Ивайло

    Всички овце си взимат айфон. Ползвайте ги колкото искате.
    И само да питам във тази измислена класация са сложени най слабите самсунги, така както и липсват ,хуалалей,1+, и още два модела.
    Само да отменя на разбирайте със айфон, че има реални класации по качество и издръжливост.
    Да питам също кяде са моделите галакси с23 ултра,нот 9, 10.

  8. Баш ЕКСПЕРТ

    Само не мога да разбера защо продължаваш да викаш кравари на америкнците… Интересно ми е как наричаш руZнаците и ТЕХНИТЕ ТЕЛЕФОНИ 🙂

  9. някой

    никой не е казал че е лош айфона … дълги години телефон, таблет, лаптоп, часовник… всичко бе на ейпъл ама с тия батерии си е гърч… сега съм с мото… същите параметеи като 15 про ама почти 2000лв по евтин 🙂 кефа цена няма Да… когато си оправят батериите пак ще съм с тях … сега батерията ме държи 2 дни плътно като го използвам много… разговори по няколко часа навигация и нет…

  10. Iphone

    Да, гроздето е кисело…

  11. Цветослав

    И аз имам айфон 15+ и съм много доволен от телефона

  12. Devil 666

    Maraya , значи не го ползвате на max!

  13. Maraya

    Аз съм с айфон (15) и го зареждам на един ден и половина-два. Това, че не харесвате Айфоните не значи , че трябва да лъжете и да си избивате комплексите!

  14. Maraya

    Аз съм с айфон (15) и го зареждам на един ден и половина-два. Това, че не харесвате Айфоните не значи , че трябва да лъжете и да си избивате комплексите!

  15. Админ

    След дългогодишно купуване на “премиум” модели (бях фен на Сони), накрая ми омръзна да си сменявам телефоните и сега съм на “бюджетен” Самсунг. Четвърта година без грижи. Така си обяснявам класацията – гъзетата плащат такса “да си пич” (и получават добри машини), пък тези като мен – “к’вот дойде”.
    Отделно че аз телефона го ползвам за навигация, снимки и разговори. А – и пасианс в тоалетната 🙂 Децата са с ай-онуй и ме навиват, ма тати не мърда от избора си 🙂
    Пиша от 42” монитор и няма сила да ме застави да консумирам съдаржание от 6” у-во. И без очила не виждам вече, пък ме мързи да нося цайки само за да съм бил гледал тик-ток. Мисълта ми е че покупките на у-ва следват типичната употреба, откъдето и идва “изненадата”. Младежта дето не откъсва очи от екранчетата – разбираемо – иска най-якото. Прегрялите от киснене пред монитор – няма разлика какво е. Стига да деяни на батерия. Аз зареждам на два дена, понякога и на три! Децата с ай-нещата – два пъти дневно. Ето нова изненада 🙂

  16. Един

    Това за София ли е класация?

  17. Експерт

    Пълни лъжи и фейк…тази класация се прави от кравари. Айфоните са първо най скъпи и с най много проблеми . Очевадно е че китайските марки са най продавани при население 1.5 млрд. следвани от Самсунг. Краварите както винаги лъжат безсрамно

Коментар