Amadeus Sofia с голямо признание за управлението на хората

Сертификатът от Top Employers Institute оценява високо политиките и практиките на Amadeus Sofia в управлението на човешките ресурси (снимка: Amadeus Sofia)

Технологичната компания Amadeus Sofia е отличена за втора поредна година като Top Employer 2024 за България. Признанието идва от Top Employers Institute – независима глобална организация, която отличава високи постижения в управлението на човешките ресурси.

Освен за България, Amadeus получи сертификат Top Employer 2024 за още 7 държави: Франция, Германия, Полша, Испания, Турция, Великобритания и САЩ. Компанията се радва и на регионално признание Top Employer в Европа.

Amadeus Sofia е един от ключовите центрове за изследователска и развойна дейност на Amadeus IT Group. В него работят над 320 специалисти, които използват различни технологии и инструменти – C++, Python, PHP, Java, Oracle, MongoDB, JavaScript, PHP, Angular, HTML, CSS, .NET и др.

„Сертификатът Top Employer за България е доказателство за постоянния ни ангажимент да инвестираме в развитието и възнаграждаването на нашите таланти и да привличаме най-добрите кандидати”, сподели Елена Тодорова, мениджър „Хора и култура” в Amadeus Sofia.

След значителен ръст през последните 3 години, сега компанията е фокусирана върху развитието на бъдещи лидери отвътре, изграждайки работно място, което се придържа към принципите на различието, справедливостта, приобщаването и ангажираността на служителите, допълни тя.

Сертификатът от Top Employers Institute оценява високо политиките и практиките за управление на хората в компанията, включително процесите по подбор на персонала, управлението на възнагражденията, ангажираността на служителите и практиките за привличане на таланти.

Top Employers Institute сертифицира компании на базата на задълбочено проучване на най-добрите практики в областта на човешките ресурси. Анализът обхваща 6 области, сред които стратегия за управление на хора, работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, равенство и приобщаване, благосъстояние и др.

Коментар