Софтуерната компания Amadeus Sofia е призната за топ работодател

„Успяхме да изградим стабилен и разрастващ се екип от експерти в условията на глобална пандемия”, казва Елена Тодорова, мениджър „Човешки ресурси” в Amadeus Sofia
(снимка: Amadeus Sofia)

Amadeus Sofia, един от ключовите центрове за изследователска и развойна дейност на Amadeus IT Group, е отличена като Top Employer (Топ Работодател) за България от независимата глобална организация Top Employers Institute, която анализира най-добрите практики в управлението на човешките ресурси.

Само дванадесет компании са сертифицирани в България, а Amadeus Sofia е една от двете технологични компании, получили това отличие. Amadeus IT Group, към която принадлежи Amadeus Sofia, е отличена и като Top Employer в Европа.

В софийския офис на компанията работят над 300 специалисти, които използват различни технологии и инструменти – C++, Python, PHP, Java, Oracle, MongoDB, JavaScript, PHP, Angular, HTML, CSS, .NET и др. Софтуерните решения на Amadeus насърчават пътуванията и се използват от туристически агенции, туроператори, авиолинии, летища, хотели, автомобилни и железопътни превозвачи.

„Управленският екип на Amadeus Sofia положи големи усилия, за да постигне бърз и значителен растеж на много динамичен пазар на труда, какъвто е този в България. Едновременно с това успя да изгради стабилен и разрастващ се екип от експерти в условията на глобална пандемия. Усилията ни дадоха резултат”, сподели Елена Тодорова, мениджър „Човешки ресурси” в Amadeus Sofia.

„Нашите таланти не просто останаха с нас, но и с тяхната препоръка успяхме да привлечем много нови колеги. Гордеем се, че служителите ни се чувстват доволни, оценени и вдъхновени”, допълни тя.

По думите на Дейвид Плинк, изпълнителен директор на Top Employers Institute, предизвикателното време, в което живеем, изважда на преден план най-доброто от хората и организациите.

„И тази година станахме свидетели на изключително представяне от страна на сертифицираните топ работодали. Те винаги са показвали, че се грижат за развитието и благосъстоянието на своите служители. По този начин всички заедно обогатяват пазара на труда”, коментира Дейвид Плинк.

Top Employers Institute сертифицира компании на базата на задълбочено проучване на най-добрите практики в областта на човешките ресурси. Анализът обхваща 20 области, сред които стратегия за управление на хора, работна среда, привличане на таланти, обучение и развитие, благосъстояние и др.

Създаден преди повече от 30 години, институтът е сертифицирал над 2053 компании от над 121 държави. Тези работодатели са повлияли позитивно живота на над 9,5 милиона служители в цял свят.

Коментар