Amadeus Sofia получи клас А сертификат за инвестиции

За първи път официалното връчване на клас А сертификат за инвестиции се случва в офиса на компанията, която го получава (снимка: Ивайло Миланов / IKO)

Технологичната компания Amadeus Sofia, доставчик на ИТ решения за туристическата индустрия, получи клас А сертификат за инвестиции от Министерството на иновациите и растежа.

Сертификатът се връчва за „Създаване на център за изследователска и развойна дейност”, като част от разрастването на операциите на Amadeus в България, уточниха от компанията, която е в състава на Amadeus IT Group.

С глобален екип от повече от 16 000 служители, Amadeus IT Group има присъствие в над 190 страни. Софийското подразделение е един от ключовите центрове за изследователска и развойна дейност на групата.

„Една от причините да открием развоен център в София са добрите софтуерни специалисти. Колегите ни в Amadeus Sofia са много добре подготвени, с добро образование, мотивирани и отдадени на технологиите”, сподели Оливие Гитар, генерален директор и директор „Проекти изследователска и развойна дейност” в Amadeus Sofia.

Той потвърди големите амбиции на компанията. „В момента търсим повече от 100 експерти със C++, Python, Java, PHP и Angular, както и QA професионалисти, които да се присъединят до средата на 2023 година”, каза мениджърът.

За първи път официалното връчване на сертификата се случва в офиса на компанията, която го получава. Заместник-министърът на иновациите и растежа Стефан Савов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ) Богдан Богданов се срещнаха със служители на Amadeus.

„Радвам се, че виждам толкова много млади хора, които са избрали да останат и да работят в България. Инвестициите в развитието на таланти, създаване на иновации и нови технологии са приоритет за страната ни”, каза Богдан Богданов.

Коментар