Nokia G22 – завръщане в цвета на 2024 г.

Nokia G22, сега в прасковен цвят, е признат от Time за едно от изобретенията на 2023 г.
(снимка: HMD)

Nokia G22, един от най-успешните смартфони на HMD през миналата година, излиза в нова версия на пазара, този път в цвета на 2024-та – “прасковен мъх” и на достъпна цена от 299 лева. Моделът е награждаван многократно за възможността за поправка у дома.

Новата вълна от 4G и 5G телефони Nokia от HMD, които могат да се поправят в домашни условия, предизвикаха интереса на потребителите. Всъщност през 2023 г. всеки четвърти смартфон, продаден от финландския производител в Европа, може да се ремонтира у дома, което показва доста значителна промяна в покупателните навици.

„Този телефон е евтин, добре изглеждащ, с чудесна камера и дори можете да го ремонтирате вкъщи”, казва за Nokia G22 SoPeach главният маркетинг директор на HMD – Ларс Силбербауер.

Прасковеният цвят тази година ще бъде навсякъде, а вече и при един смартфон с възможност за поправка на достъпна цена, допълва Рон Форсайт, вицепрезидент „Дизайн” на HMD.

50-мегапикселовата задна камера е впечатляваща за бюджетен телефон
(снимка: HMD)

Производителят набляга на няколко ключови предимства на модела. На първо място е батерията, която издържа до три дни с едно зареждане, според HMD. Освен това запазва над 80% от първоначалния си капацитет дори след 800 пълни цикъла на зареждане. Важен момент също така е, че притежателите на Nokia G22 могат лесно да сменят батерията с нова и да продължат да ползват смартфона си по-дълго.

На второ място HMD изтъква звука. Технологията OZO Playback осигурява по-голяма чистота и баси на музиката, а функцията Audio Boost увеличава силата на звука, като  разбира се остава и опцията за изживяване с безжични слушалки.

Камерата на N22 също е на ниво. 50-мегапикселовата задна камера е впечатляваща за телефон на тази цена. Има множество различни режими на снимане, включително нощен.

Дизайнът е шик и красив за бюджетен телефон. Но още по-важна е функцията за ремонт QuickFix, с която всеки може сам да смени батерията, екрана и порта за зареждане. Този “направи си сам” дизайн постави N22 в списъка на списание TIME с най-добрите изобретения на 2023 г.

Бюджетният Nokia 22 има красив, шик дизайн в прасковен цвят
(снимка: HMD)

Добавена стойност за потребителите има и в гаранцията. Nokia G22 се предлага с 3-годишна гаранция, което е впечатляващо, предвид краткия цикъл на замяна на мобилните устройства.

Новият Nokia G22 So Peach е наличен в търговската мрежа у нас на препоръчителна цена 299 лева в конфигурация с 6GB RAM и 256GB постоянна памет.

Коментар