Български стартъп привлече 270 000 евро за облачна услуга

Българският бизнес е положителен настроен към дигитализацията
(снимка: CC0 Public Domain)

Българският стартъп Nula.bg привлече нова инвестиция в размер на 270 000 евро за развитие на първата у нас облачна услуга за управление на счетоводство и финанси. Рундът за финансиране беше успешно завършен в края на януари, а целта му е да осигури средства за развитие на платформата в посока внедряване на услуги, базирани на изкуствен интелект и излизане на международни пазари. Стартъпът е подкрепен от български фонд и бизнес ангели.

Софтуерното решение Nula.bg представлява централизирана онлайн платформа, която има не само счетоводна и финансова част, но позволява и работа с държавната администрация. Тази услуга трябва подпомогне дигитализацията на българския бизнес, която е важен фактор за конкурентоспособността на икономиката.

„Облачните решения позволяват на предприятията да се развиват и растат без значителни инвестиции в инфраструктура. Това е от съществено значение, особено за малките и средните предприятия (МСП), които искат да намалят оперативните си разходи и да подобрят конкурентоспособността си”, коментира Мартин Матеев – основател и изпълнителен директор на Nula.bg и главен идеолог на иновативното софтуерно решение за управление на бизнес финанси.

Въпреки последната статистика, изготвена от Института за развитие на мениджмънта (IMD) в Швейцария, от която стана ясно, че България отчита спад в Световната класация за дигитална конкурентоспособност, според екипа на компанията се наблюдава положителна тенденция по отношение на нагласата за дигитализация у нас.

През тази година българският стартъп очаква да проведе серия от събития, насочени към малкия и среден бизнес в България, с цел популяризиране на ползите от дигитализацията. Предстои компанията да обяви и инициативата си за подкрепа на образованието, като осигури възможност на студентите да работят със съвременно облачно решение в реална бизнес среда.

Онлайн бизнес софтуерът Nula е разработен за интелигентно управление на финансите, счетоводството, персонала и данъчните задължения. Той е подходящ както за собственици на бизнеси, така и за финансово-счетоводни компании, работещи с микро, малки и средни предприятия.

Коментар