AOC GAMING Q27G4X – гейминг монитор с QHD резолюция 

Q27G4X разполага с Fast IPS панел с резолюция QHD 2560×1440 пиксела
(снимка: AGON by AOC)

QHD модел от серията G4 разширява продуктовата линия от монитори за игри AOC GAMING, съобщиха от производителя. 27-инчовият монитор Q27G4X разполага с Fast IPS панел с резолюция QHD 2560×1440 пиксела, впечатляваща честота на опресняване от 180 Hz, време за реакция до 1 милисекунда GtG и Adaptive-Sync технология за изживяване от най-висок клас.

Дизайнът на монитора е вдъхновен от стелт самолетите и техния изсечен силует. Q27G4X със сигурност ще привлече различни регулярни играчи и състезателни геймъри, защото се позиционира в златната среда по отношение на размер и разделителна способност. Благодарение на Fast IPS панелa с точни цветове и широки ъгли на видимост, Q27G4X е подходящ и за ежедневните задачи.

Със своя 10-битов панел, мониторът постига широка цветова гама и може да възпроизведе 1,07 милиарда цвята. Сертифициран с VESA DisplayHDR 400, Q27G4X може да получава HDR10 сигнал и да възпроизвежда HDR съдържание, като по този начин подобрява играта и видео визуализациите с допълнителна яркост и наситени цветове.

Дизайнът на Q27G4X наподобява стелт самолет с отчетливи линии и триъгълни форми
(снимка: AGON by AOC)

Плътността на пикселите от 109 ppi означава по-голяма яснота на текста, както и по-изострени ръбове и детайли при игра. Съвременните масови графични процесори вече са в състояние да постигнат високи честоти на опресняване с QHD резолюция при повечето актуални гейминг заглавия с интензивно действие, което предполага по-плавно игрово изживяване.

Основата на стойката на QHD модела Q27G4X е още по-компактна в сравнение с предишното поколение, заема по-малко площ на бюрото и осигурява на геймърите достатъчно пространство да движат мишката с бързи и дори хаотични движения, когато се състезават на най-високо ниво в електронните спортове.

Промените в дизайна засягат не само външния вид, но и вътрешния. Екранният дисплей (OSD: On-Screen Display) е станал по-добър и по-интуитивен, като дава възможност на геймърите да персонализират лесно своето визуално изживяване. Те могат също да променят настройките на монитора и други периферни AGON by AOC гейминг устройства с помощта на софтуера AOC G-Menu.

Ергономичната стойка на Q27G4X поддържа и обръщане на дисплея в режим портрет
(снимка: AGON by AOC)

Допълнителни функции подобряват гейминг изживяването. Например, новият интелигентен мерник може да промени цвета на точката на прицелване спрямо фона, което позволява на геймърите да виждат и се прицелват в центъра, дори ако играта не предлага фиксиран мерник – това им дава предимство в състезателните игри.

Ергономичната стойка предлага цялостни настройки – височина, въртене, наклон и обръщане – за повече комфорт при гейминг, работа или учене. Flicker-Free технологията и LowBlue режимът облекчават очите при продължително използване. Мониторът предлага опция за монтиране на VESA и е подходящ за инсталации с няколко дисплея, благодарение на своя 3-странен безрамков дизайн. Има вградени говорители и изход за слушалки.

AOC GAMING Q27G4X ще се предлага на пазара у нас от този месец на препоръчителна цена на дребно от 527 лв. с ДДС и 3-годишна гаранция.

Коментар