Водещ РС производител подготвя прозрачен лаптоп

Посетителите на MWC 2024 в Барселона могат да очакват изненада от Lenovo 
(снимка: Lenovo)

Производителите на компютри подготвят изненади за Световния мобилен конгрес (MWC 2024), който ще се проведе в края на февруари в Барселона. Като една от атракциите се очертава прозрачният лаптоп на Lenovo, за който изтекоха информации в медиите.

Според различни публикации, Lenovo подготвя премиерата на концептуален лаптоп с прозрачен екран и прозрачен капак. Очаква се публичната демонстрация да се състои именно на MWC 2024 в каталунската столица (26-29 февруари).

Моделът ще бъде част от серията ThinkBook, а наличието на клавиатура с цифров блок показва, че диагоналът на екрана ще бъде 15 или 16 инча. Лаптопът ще работи под управление на Windows 11.

Засега няма други подробности за характеристиките на компютъра, но обикновено за устройства от този тип (концепции) се избират най-актуалните процесорни платформи на Intel.

В сгънато състояние клавиатурата ще се вижда през капака. Не се знае дали тя ще бъде чувствителна на допир или обикновена. Компонентите, вградени в капака, ще бъдат разположени в непрозрачна зона в долната му част.

Подобни концептуални разработки не винаги се реализират като пазарен продукт. Освен дизайнерския ефект, не е ясно дали прозрачността би имала практически смисъл при някои сценарии на използване на лаптопа.

Коментар