Глобална компания придоби българската BRIGHT

Екипът на BRIGHT има доказан опит в решенията за дигитална трансформация
(снимка: BRIGHT)

Глобалната компания за технологични услуги Virtusa Corporation придоби българската фирма BRIGHT – един от водещите партньори на ServiceNow и Splunk в EMEA региона. Сделката разширява портфолиото на Virtusa и нейните възможности да доставя бизнес решения на клиентите.

С екипа си от ServiceNow и Splunk експерти, BRIGHT има доказан опит в създаването на решения за дигитализация, сигурност, наблюдение, SecOps и AI & ML анализи, които улесняват дигиталната трансформация на глобални предприятия.

„Наблюдавали сме многократно положителното въздействие на техните иновации върху клиентските резултати”, коментира сделката Ерика Волини, старши вицепрезидент по глобални партньорства и канали в ServiceNow.

По неговите думи, Virtusa и BRIGHT притежават иновативен подход към NOW платформата, разработвайки решения, адаптирани към нуждите на клиентите, което подчертава, че партньорската екосистема на ServiceNow е „ключ към успешната дигитална трансформация на компании от цял свят”.

„BRIGHT беше в търсене на стратегически партньор, който да ускори нашето налагане на европейския пазар, и съм оптимистично настроен, че обединението с Virtusa ще ни подпомогне в това начинание”, сподели Ангел Кънчев, главен изпълнителен директор и основател на BRIGHT.

Придобиването на BRIGHT ще подобри съществуващите услуги и възможности на Virtusa в областта на ServiceNow и Splunk, особено на европейския пазар. BRIGHT добавя опит в области като SecOps и наблюдение и предлага иновативни решения, адаптирани към различни индустрии, които допълват стратегията на Virtusa.

Очаква се партньорството между Virtusa и BRIGHT да максимизира възвращаемостта на инвестициите на клиентите в Splunk и ServiceNow, като им помогне да се възползват от технологиите по най-ефективния начин, да оптимизират операциите си и да разрешат сложни бизнес предизвикателства.

Коментар