Avast Decryption Tool for Apocalypse – отключва файлове след рансъмуер

Рансъмуерът е постоянна заплаха за файловете на потребителите
(снимка: CC0 Public Domain)

Докато кибератаките стават все по-агресивни, потребителите търсят по-надеждни начини да защитят компютрите и данните си. Най-сигурно е да разчитате на специализирани софтуерни решения за защита, освен ако не решите да не влизате в онлайн пространството.

Приложението Avast Decryption Tool for Apocalypse може да ви помогне да възстановите вашите файлове, в случай че рансъмуерът Apocalypse ги е заключил без възможност да ги използване.

За разлика от други видове рансъмуер, Apocalypse е насочен към Windows сървъри със слаби пароли, които изпълняват услугата за отдалечен работен десктоп и са лошо конфигурирани. Атаката разчита на „груба сила”, за да получи достъп до целевата машина и да взаимодейства свободно с нея.

Рансъмуерът извлича списък на всички фиксирани, преносими или мрежови устройства и криптира всички намерени файлове, с няколко изключения: EXE, DLL, SYS, MSI, COM, LNK, TMP, INI, SECURECRYPTED, BIN, BAT и DAT файлове. Документите, намерени в папката на Windows, също се пропускат, за да се предотврати неизползваемостта на системата.

Avast Decryption Tool for Apocalypse ви позволява да отключите всеки документ, който рансъмуерът Apocalypse е шифровал на вашия компютър, с няколко лесни стъпки. Процесът на дешифриране се ръководи стъпка по стъпка от полезен съветник. Можете да управлявате неговите контроли без значителни усилия.

Можете да изберете различни местоположения на вашия компютър, които да декриптирате, като просто ги добавите към списъка. Можете да дешифрирате локални устройства, мрежови устройства и локални папки, в зависимост от вашите нужди.

Криптираните файлове могат да бъдат архивирани, така че да имате възможност отново да ги дешифрирате, ако нещо се обърка по време на процеса на отключване. Освен това можете да изберете да стартирате процеса на дешифриране като администратор.

В заключение, Avast Decryption Tool for Apocalypse е надеждно приложение за дешифриране на документи, които са били заключени от рансъмуера Apocalypse. Инструментът има опростен потребителски интерфейс, така че широк кръг потребители да могат да разберат и управляват неговите контроли без усилия.

Даунлоуд: Avast Decryption Tool for Apocalypse

Коментар