Лукс и мощ предлагат нови лаптопи Vaio

Лаптоп, който поема с лекота цялото ни мултимедийно творчество и развлечение, обяви японската компания Sony. Новият Vaio серия F разполага с достатъчно мощ, за да се справя безпроблемно с монтажа на Full HD видео и редактиране на RAW снимкови файлове, както и да възпроизвежда филми на Blu-ray Disc, съобщиха от българския офис на Sony.

Флагманът Vaio VPCF11Z1E/BI се отличава с луксозно черно покритие, подчертано от удобен панел за поставяне на ръцете, покрит с еластомер. Филми, игри и личната ни мултимедийна колекция оживяват на 41,6-сантиметровия (16,4-инчов) Full HD VAIO Display Premium от професионален клас.

Антирефлексният екран предлага пълен 100% Adobe RGB обхват за реалистично, ярко цветово възпроизвеждане. Други модели от серията F включват Vaio Display с разделителна способност Full HD 1920×1080.

Новите лаптопи на Sony обработват с лекота мултимедия, благодарение на последната серия процесори Quad Core Intel Core i7, допълнени от Blu-ray Disc записващо устройство и 8GB DDR3 основна памет, която поема тежки видеоприложения.

Видеокартата Nvidia GeForce GT330M, комбинирана с 1GB GDDR3 VRAM с паралелна архитектура CUDA, поднася изключително детайлна триизмерна графика и плавно възпроизвеждане на Full HD видео.

Чистата изчислителна мощ и графичните способности на новия Vaio серия F го превръщат също в платформа за монтаж на Full HD видеоматериал, заснет с Handycam камера, или за редактиране на RAW файлове, снимани с цифров огледално-рефлексен фотоапарат Alpha. При свързване на външен харддиск SATA чрез eSATA/USB порта се постига трансфер на данни до 5 пъти по-бърз, отколкото с USB 2.0.

Пресъздаването на филми е присъщо за новия лаптоп Vaio серия F, който предлага като стандарт Blu-ray Disc устройство (или комбинирано такова). Уникалните за Sony технологии Motion Reality HD и Video Optimiser гарантират по-плавно възпроизвеждане и кинематографско качество на Full HD филмите, записани на Blu-ray Disc.

Плътният звук придава допълнително измерение на персоналните киносесии. Последната версия 3 на  Dolby Home Theatre осигурява мощен съраунд с изключителна яснота, независимо дали слушате музика, филмов диалог или игра.

Доставян с Genuine Windows 7 Home Premium, новият компютър VAIO серия F е многофункционален продукт, подходящ и за всекидневните нужди. За удобство, към клавиатурата е добавен отделен блок с цифри за бързо и сигурно въвеждане на данни – точно като при настолните компютри.

Софтуерният пакет включва последната версия на PMB (Picture Motion Browser) Vaio Edition, който вече е оптимизиран за работа с четириядрен процесор.  С това приложение могат лесно да се създават собствени домашни видеофилми с професионално качество и да се прехвърлят на DVD или Blu-ray Disc.

Vaio серия F е разработен да бъде енергийно ефективен. Сензор за околната осветеност автоматично настройва яркостта на екрана, пестейки консумация на енергия при слаба светлина. Предлага се и удобен бутон Display Off (изключване на дисплея), който прекъсва захранването, при слушане на музика или гледане на Blu-ray Disc филми на екрана на свързан телевизор.

Междувременно Sony обяви и свръхпреносимия Vaio серия Y – лаптоп, който се отличават с дълъг живот на батерията и висококонтрастен широкоекранен дисплей 16:9 за всекидневни мултимедийни задачи.

С 33,8-сантиметров (13,3-инчов) LED екран и тегло под 1,8 кг, Vaio серия Y изпъква сред останалите, благодарение на елегантния си и здрав корпус от магнезиева сплав и цилиндричната панта.

Енергоразходът е сведен до минимум, благодарение на Intel процесорите от клас ULV. Стандартният живот на батерията от до 9 часа дава достатъчно енергия за цял работен ден и още малко лично време.

Управлението и търсенето на мултимедийни файлове е улеснено с новия мултитъч тракпад. За допълнително удобство и справяне с възникнали софтуерни трудности, специален бутон Assist на предния панел на лаптопа дава незабавен достъп до Vaio Care. Tази нова програма улеснява поддръжката, диагностиката и помощта за разрешаване на възникнали проблеми.

Новите серии F и Y на Vaio излизат на пазара в края на януари. От Sony още не са обявили цените на очакваните лаптопи.

Коментар