Епълското “чудо” идва на 27 януари

Какво ли ще покаже Apple в края на месеца? Компанията официално потвърди, че на 27 януари предстои специално мероприятие, а наблюдателите на пазара вероятно очакват да видят нашумялия интернет таблет на "ябълката".

От прес офиса на Купертино е разпространена покана за премиерата на "ново произведение на Apple", съобщава Engadget. Демонстрацията ще се състои на 27-ми този месец в Сан Франциско, Калифорния.

Според непотвърдени официално информации, Стив Джобс ще покаже таблет компютъра, за който всички говорят, но никой още не го е виждал.

Френският сайт Mac4Ever пък твърди, че освен таблета Apple ще обяви и бета-версия на операционната система iPhone OS 4 заедно с пакет от средства за създаване на приложения (SDK).

Истерията около епълския таблет стигна до там, че известен блог обяви награда от 100,000 долара за всеки, който предостави на редакцията екземпляр от устройството, както и различни по-малки суми за видео и снимки на продукта.

Apple, от своя страна, заплаши блогърите със съд, тъй като таблетът все още бил търговска тайна. Не е изключено обаче това да e поредният трик на Купертино, където са специалисти в използване на медиите за заблуда на конкуренти и подгряване на пазара за новите им продукти.

Коментар