Дързък червен цвят отличава HP Mini 210

Корпорацията HP обяви нов модел компактен и лек преносим компютър за достъп до интернет, електронна поща, музика, видео и снимки.

HP Mini 210 се отличава с яркия си и "дързък" червен цвят, подчертаха от българския офис на компанията. Корпусът на модела е украсен с релефни геометрични форми, които са защитени от надраскване, благодарение на специалната технология на нанасяне HP Imprint Finish.

Елегантните черти и размери – 2.5 см дебелина и тегло 1.1 кг, допринасят за цялостното излъчване и стил на HP Mini. Моделът предлага широк екран с диагонал 25,7 см, без рамка и с HD резолюция. Налични са също мултитъч тъчпад, гумена клавиатура и вграден софтуер.

HP Mini 210 идва със специален софтуер, който улеснява достъпа до интернет, музика, видео, снимки и документи. Само с отваряне на компютъра потребителите получават моментален достъп до чат, интернет, Skype, уеб поща и снимки, благодарение на HP QuickWeb. Windows може да бъде стартиран само с едно натискане на бутона. Това позволя бързо довършване на започнатите документи или други синхронизирани файлове чрез клавиатурата, чийто размер е 93% от този на стандартните клавиатури.

HP QuickSync пък позволява автоматичната синхронизация, миграция, достъп и публикуване на съдържание между основния персонален компютър и HP Mini 210. Съдържанието може да се създава и изпраща в движение и безжично да се синхронизира на основния компютър в къщи.

HP QuickConnect прави всички файлове достъпни от облака и подсигурява тяхното съхранение с автоматичен бекъп и синхронизация. HP QuickStream използва интернет, за да предава съдържание от основното PC до HP Mini 210, без да има нужда да се копират файловете отново. А чрез HP CloudDrive2 е възможно виртуалното съхраняване на до 100 гигабайта информация.

Потребителите могат да общуват с приятелите си чрез електронна поща, чат, Skype уеб конференции от всяка точка, благодарение на WLAN, уеб камера, микрофон и допълнителната възможност за 3G връзка.

HP Mini 210 се предлага на българския пазар на препоръчителна цена от 699 лв. с ДДС.

Коментар