MWC 2024: Футуристичен, прозрачен лаптоп на Lenovo

Прозрачният лаптоп излъчва високотехнологична простота и предвещава промяна във взаимодействието на хората с компютрите (снимка: Lenovo)

Една от атракциите на Световния мобилен конгрес в Барселона е прозрачният лаптоп, който Lenovo представи на щанда си. Иновацията, подплатена и с изкуствен интелект, цели да подобри потребителското изживяване.

Това все още е концепция и не е известно дали и кога ще излезе подобен лаптоп на пазара. Lenovo ThinkBook Transparent Display Laptop Concept се позиционира като устройство, което „революционизира взаимодействието и създаването на съдържание”.

Лаптопът има 17,3-инчов прозрачен Micro-LED дисплей без рамки, а също прозрачна област на клавиатурата. Този компютър излъчва усещане за високотехнологична простота, като същевременно подобрява цялостното изживяване на потребителя.

ThinkBook Transparent интегрира интелигентно виртуалното и реалното. Изкуственият интелект Artificial Intelligence Generated Content (AIGC) отваря нови възможности за сътрудничество и ефективност на работата, като позволява взаимодействие с физически обекти и наслагване на цифрова информация за създаване на уникално съдържание, генерирано от потребителите.

Прозрачността на лаптопа му позволява да се интегрира естествено във всяка среда. Потребителите, от своя страна, могат по-лесно да творят – от работа на клавиатурата до водене на бележки и скициране с помощта на писалка.

Изкуственият интелект в комбинация с прозрачни дисплеи ще отвори нови начини за възприемане на данни и работа с приложения, както и до разработване на нови функции и форм фактори, поясниха от Lenovo.

Доказателството на концепцията, която компанията демонстрира на MWC 2024, дава футуристична перспектива за AI компютри, в която се смесват цифрова и физическа среда. Целта е по-добро потребителското изживяване по непознати досега начини.

Коментар