79 грама комфорт: ултра-леката мишка Zircon 500

Zircon 500 изглежда семпло и стилно, което я прави идеален спътник за всякакви занимания на компютъра (снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Дигиталните технологии улесняват живота ни по множество начини, но не можем да не си признаем: човекът по природа е „мързелив” – той всякога се старае да постига желаните си цели с минимум усилие. Genesis Zircon 500 е рожба на този постоянен стремеж за максимум резултат с минимум натоварване. Ултра-лека, тя е и ултра-бърза, като може да работи за всякакви каузи: за победа в игрите или за служебния успех.

Безжичната Genesis Zircon 500 изглежда семпло и стилно, което я прави идеален спътник за всякакви занимания на компютъра: и за работа в офис, и за игра на гейминг-парти, и за презентация при гостуване в клиентска организация. Обратно на това, което сме свикнали да виждаме в игровата периферия, тук няма ярки LED светлини, няма пъстроцветни RGB ефекти, нито прорязани капаци с дизайн на пчелна пита. Така тя се вписва навсякъде – ненатрапчива, изчистена, съвсем обикновена на вид.

60 милиона клика

Механичните суичове Kailh 4.0 гарантират живот от 60 милиона клика. Genesis Zircon 500 е толкова издръжлива, че може да посрещне края на ерата на настолната периферия, когато интерфейсът между човека и компютъра навярно ще бъде опосредстван от AR очила и системи за четене на жестовете във въздуха. Същите тези суичове предлагат по-добра динамика и по-осезаема точка на задействане, което със сигурност ще бъде оценено от феновете на RTS и FPS игрите.


Безжична за всякакви условия

Както вече стана ясно, Genesis Zircon 500 е безжична – тя ни позволява да използваме два режима на безжична комуникация. Единият вариант е Bluetooth връзката, а вторият – класическа безжична комуникация в честотния диапазон 2,4 гигахерца. Превключването става лесно с малък, но добре защитен плъзгач на долната страна („дъното”) на мишката.

Има, разбира се, и трети вариант за свързаност: кабелен. Това се случва чрез захранващия кабел за зареждане на батерията на мишката. Той се свързва с USB-C порта на малкото периферно устройство, а другия край можем да включим в захранващ USB порт.

Безжичният модул за 2,4-гигахерцовата връзка, традиционно, се включва към USB порт на компютъра. Миниатюрното устройство е скрито в отсек на дъното на Genesis Zircon 500. Неговото отваряне не е толкова лесно като при моделите с плъзгащо се капаче, но ако имате дебели и здрави нокти, това едва ли ще е проблем.\


Сензор за топ-игра

В гейминг предизвикателства уменията на играча са важни, но също толкова важен е и добрият сензор, който ще ни позволи да извлечем максимума от забавлението. Genesis Zircon 500 е оборудвана с всепризнатия оптичен сензор Pixart PMW3325 с максимална разделителна способност от 10 000 DPI. Той възпроизвежда прецизно всяко наше движение. С лекия си дизайн и прецизния си сензор тази мишка се плъзга толкова леко и гладко, че за външния наблюдател става почти незабележимо движението в китката на играча.

Дизайн

Както вече споделихме, на вид устройството е семпло, ненатрапчиво. Формата му е симетрична. И все пак, Genesis Zircon 500 е проектирана да отговори на очакванията дори на най-взискателните геймъри. Фино очертаните страни и ясно дефинираният гръб означават пълен контрол и по-сигурен захват дори по време на най-динамичните и високоскоростни игри. Бутоните, отделени от горната част, гарантират стабилност и контрол. Ергономичната форма, просто задължителна за този род устройства, е тук да гарантира, че няма да има болки в ръцете дори след продължително използване.


Софтуер

Специалният софтуер, който придружава Genesis Zircon 500, ни позволява да създадем собствена конфигурация по свой вкус. С дискретно изглеждащите бутони можем да променяме разделителната способност в диапазона 200 – 10000 DPI, да дефинираме действията на бутоните и да задаваме свои собствени макроси. Пет от общо шестте бутона са програмируеми, така че тази мишка може да бъде съвсем „лична”.

Наличност и цена

Безжичната мишка Zircon 500 е широко достъпна в търговската мрежа у нас от партньорите на полския бранд Genesis. Моделът се предлага на цена около 50-60 лв. с включен ДДС и гаранция 24 месеца.

Мария Малцева

Мария Малцева

Коментар