Топ 10 Android смартфони от среден клас

Redmi K70E e най-добрият смартфон от среден клас в рейтинга на AnTuTu
(снимка: CC0 Public Domain)

Eкспертите по смартфони от AnTuTu публикуваха рейтинг на най-добрите смартфони от среден клас за месец февруари 2024 г. Класацията за производителност се оглавява от устройство на китайската компания Xiaomi.

Моделът Redmi K70E на Xiaomi остава лидер сред смартфоните в средния ценови сегмент за трети  пореден месец. Това устройство зае първо място в класацията веднага след пускането си през декември 2023 г., отбелязвайки впечатляващите 1 405 360 точки в бенчмарка AnTuTu.

Прави впечатление, че новите смартфони, обявени през януари и февруари 2024 г., не внесоха значителни промени в класацията. Очевидно производителите са по-фокусирани върху пускането на флагмански устройства, докато сегментът от среден клас не получава толкова много внимание.

Топ 10 Android смартфони от среден клас – рейтинг за февруари 2024 г.
(източник: AnTuTu)

Напълно възможно е ситуацията да се промени през март, тъй като се очаква излизането на пазара на смартфона Xiaomi CIVI 4, оборудван с топ процесор Snapdragon. Това може да доведе до промени в рейтинга и да повлияе на конкурентоспособността на други устройства в средния ценови сегмент.

Коментари по темата: „Топ 10 Android смартфони от среден клас”

добавете коментар...

  1. Все едно

    Тия класации са повече от безполезни – броят на точките от теста не е реципрочен на качествата на кой да е смартфон. Повече точки в никой случай не означава и по-добър апарат.

  2. Димитър К

    Имат малки разлики, но са почти еднакви, и антуту ги слага различно. Цените тук са смешни на поко

  3. Димитър Костов

    Имат малки разлики, но са почти еднакви, и антуту ги слага различно. Цените тук са смешни на поко

  4. Има го

    За Европа е под друго име
    Poco X6Pro.

  5. Димитър Костов

    К70е го няма и няма да го има извън Азия,така че класацията е безмислено.
    Да бяха сложили истинската класация.

Коментар