HP обнови програмата си за доставчици на услуги

Hewlett-Packard обнови програмата си HP ProCurve Open Network Ecosystem (HP ProCurve ONE), за да предостави интегрирани решения за улесняване на управлението и подобряване на ефективността на мрежови решения. Програмата ще позволи на на клиентите да увеличат възвръщаемостта на ИТ инвестициите, съобщиха от българския офис на компанията.

HP ProCurve ONE включва множество доставчици и предлага на клиентите избор от решения и услуги, интегрирани в HP ProCurve мрежовата инфраструктура, вкл. HP ProCurve ONE Services zl Module – блейд за  сериите HP ProCurve Switch 5400zl и 8200zl, разработен с цел да намали оперативните разходи. Модулът оптимизира и мястото за ракове, като консолидира приложенията на HP и нейните партньори на една обща платформа.

HP въведе и нова категория доставчик на услуги в програмата ProCurve ONE. Това е доставчик, който може да предостави сигурни интегрирани решения и услуги на клиентите в световен мащаб чрез съществуващите партньори на ProCurve.

Разширяването на ProCurve ONE включва и нови професионално управлявани услуги, които поддържат клиентски инсталации с множество доставчици. Тези услуги се предоставят в партньорство с доставчиците за мрежова сигурност StillSecure и Traversa Solutions.

Програмата ProCurve ONE дава възможност на клиентите да намалят сложността на управление на мрежите и в същото време да увеличат както тяхната производителност, така и тази на центровете за данни. HP ProCurve и партньорските решения подобряват управляемостта, сигурността и улесняват внедряването на нови Voice over IP (VoIP) услуги, посочиха от HP.

В допълнение, HP ProCurve обяви и нови ProCurve ONE alliance партньори и интегрирани решения. HP ProCurve продължава да работи с досегашните си партньори, а настоящото разширяване на съвместната програма за продажби на HP ProCurve ще позволи на повече партньори да предлагат цялостни мрежови решения за клиентите.

Новите партньори на ProCurve ONE alliance са Aastra, AeroScout, Avaya, F5, Fortinet, McAfee, Microsoft, SonicWALL, Sourcefire, StillSecure и .vantronix.

Коментар