Местни данъци и такси вече се плащат онлайн през портала на МЕУ

Гражданите и бизнесът вече могат да плащат местни данъци и такси онлайн през портала на Министерството на електронното управление (снимка: CC0 Public Domain)

Местните данъци и такси могат да бъдат плащани по електронен път централизирано през портала за услуги на Министерството на електронното управление (МЕУ). 

Услугата предоставя възможност за заплащане на задължения от физически и юридически лица към почти всички общини в страната без допълнителни такси и комисионни. Тя може да бъде заявена тук.

Гражданите и бизнесът могат да направят справка за своите задължения в реално време, като входът в Единния портал за достъп до електронни административни услуги на МЕУ става чрез първоначална регистрация с едно от следните средства за идентификация: квалифициран електронен подпис (КЕП), мобилен КЕП, ПИК на НАП или НОИ.

Услугата предлага множество предимства както за постоянно живеещи у нас, така и за българските граждани, установени в чужбина. С една транзакция може да се заплаща едно или няколко задължения, като плащането може да бъде направено с дебитни или кредитни карти, издадени в България и чужбина.

От 1 март 2024 г. Националната агенция по приходите пренасочи проверките за задълженията и плащането на местните данъци и такси към портала на Министерството на електронното управление.

Коментари по темата: „Местни данъци и такси вече се плащат онлайн през портала на МЕУ”

добавете коментар...

  1. pepa

    започва се от МОЕТО ПРОСТРАНСТВО на “https://egov.bg/wps/portal/egov/” !!

Коментар