Synology BeeStation – практично устройство за персонален облак

BeeStation поддържа бекъп, управление на данни и споделяне на файлове по лесен и сигурен начин
(снимка: Synology)

Нов продукт, проектиран да осигури лично пространство за съхранение на данни с акцент върху лекотата на използване, пуска на пазара Synology. С помощта на BeeStation всеки може да поддържа бекъп, управление на данни и споделяне на файлове чрез персонален облак, без да плаща абонаментни такси и с пълен контрол върху личните данни.

BeeStation е създаден за нуждите от съхранение на данни на индивидуални потребители и семейства. Включените към устройството уеб, десктоп и мобилни приложения осигуряват лесно управление на файлове и достъп от всяка точка с удобството на популярните облачни услуги.

С този нов продукт членовете на семейството могат да поддържат свои лични пространства за информация. Така устройството на Synology защитава поверителността на всеки, без да изисква от потребителите специални ИТ или мрежови познания.

BeeStation е компактен, лесен за използване и функционален сторидж 4TB
(снимка: Synology)

Всеки може да стартира персонален облак директно от кутията с помощта на вградения твърд диск с обем 4TB, който предоставя много място за работни документи, лични файлове, снимки и видео. Със сканиране на QR кода и свързване на нужните кабели, буквално за минути устройството е готово да предложи лични облачни услуги.

Благодарение на автоматичния бекъп, BeeStation защитава снимките и видеата, заснети с iOS и Android устройства. Възможностите за организиране на снимки с AI-обработка опростяват управлението на цялата библиотека със снимки, позволяват лесно намиране и споделяне на конкретни изображения или албуми. Това се случва с хардуерно-ускорено разпознаване на хора и обекти.

Усъвършенстваните функции на BeeStation включват възможности за бекъп от Google Drive, Microsoft OneDrive, Dropbox и свързани USB носители, така че потребителите винаги да имат резервно копие на важните данни.

BeeStation разполага с два USB и един Ethernet порта
(снимка: Synology)

BeeStation вече е достъпен за покупки в партньорската мрежа на Synology. На международния пазар устройството се предлага за около $400-420 с вграден диск 4TB и три години гаранция.

Коментари по темата: „Synology BeeStation – практично устройство за персонален облак”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    защитава поверителността – има облак за всеки отделно
    прави също бекъп, за повече има други решения

  2. Иван

    И как точно защитава данните, като гръмне диска и данните не са проблем, защото вече ги няма? Много подвеждаща статия, че устройството предлага защита. За защита, трябва да има поне два диска в Raid1.

Коментар