Не на шега: Copilot for Security излиза на 1 април

Copilot ще играе важна роля и в обезпечаване на сигурността на потребителите
(снимка: Microsoft)

Още преди година Microsoft обяви, че ще пусне Security Copilot – услуга, която използва генеративен изкуствен интелект, за да помогне на служителите по сигурността и администраторите в техните общи задачи. През октомври компанията започна да предлага услугата на служители по сигурността в програма за ранен достъп, а скоро се очаква AI решението да стане достъпно за всички.

В блог публикация Microsoft разкри, че леко преименуваният Copilot for Security ще стане достъпен за всички потребители от 1 април. Решението ще се предлага и като самостоятелна услуга, и като вградена услуга за потребители, които вече използват продуктите за сигурност на Microsoft.

Първоначално Copilot for Security ще се концентрира върху четири специфични функции, пояснява Neowin. Първата е обобщения на инциденти със сигурността, които трябва да помогнат за ускоряване на времето за реакция при подобни събития. Друга функция на Copilot for Security анализира тези събития за сигурност, за да разбере какво ги е причинило.

Още една функция на Copilot for Security е способността му да прави обратен инженеринг на скриптове за зловреден софтуер, за да открие техните слабости. И накрая, потребителите могат да ползват Copilot, за да създадат стъпка по стъпка методи за справяне със задачи, като разследване на инциденти, съдържане на пробиви в сигурността и др.

Microsoft планира да предложи и други общодостъпни услуги на Copilot for Security, включително поддръжка на 25 езика, персонализирани книги с подсказки, които ще позволят на потребителите да въвеждат и запазват редовно използвани текстови подкани за определени задачи, и др.

Според проучване, проведено с компаниите, които са използвали Copilot за сигурност по време на програмата за ранен достъп, потребителите са успели да се справят с общи задачи средно с 22% по-бързо при използване на услугата, като същевременно са увеличили точността на тези задачи със 7%. Освен това 97% от първите потребители на Copilot искат да го използват отново.

Ценообразуването на Microsoft за Copilot for Security ще използва модел, който поддържа както самостоятелната услуга Copilot, така и вградените издания. Моделът е базиран на потреблението, като Microsoft ще таксува клиентите с $4 на „изчислителна единица за сигурност”.

Коментар