HP добавя проектор в лаптопа

Някои мобилни телефони вече се предлагат с вграден пико проектор, а скоро тази придобивка ще стане характерна и за лаптопите.

Таблети и ноутбуци на HP с вграден мини проектор ще се появят на пазара тази година. Новината съобщи вицепрезидентът на тайванското подразделение за персонални компютри на HP – Монти Уонг, на когото се позовават различни технологични сайтове.

Концепцията за ноутбук с проектор съществува от доста време, но по една или друга причина досега няма подобни устройства на пазара. HP подготвя различни устройства с вграден мини проектор. При ноутбуците, новият компонент ще се разполага на мястото, където е и уеб камерата.

Производител на мобилните компютри с вграден проектор ще бъде тайванската компания Quanta Computer, с която HP има ОЕМ споразумение.

Тази година HP вероятно ще пусне и безклавиатурни таблет компютри. Анализатори прогнозират бум на подобни устройства в следващите години. В момента пазарът е нетърпелив да види първия таблет компютър на Apple, който може да повтори успеха на iPhone, но в компютърната индустрия.

Коментар