Google 1/O 2024 е потвърдена за 14 май, предимно онлайн

Тазгодишната конференция Google 1/O 2024 ще се проведе на 14 май, предимно онлайн
(снимка: Google)

Google обяви официално датата на своята световна конференция за разработчици през настоящата година. И така, очакваното събитие Google I/O 2024 ще се случи след два месеца, на 14 май.

От официалния уебсайт на конференцията става ясно, че Google I/O 2024 ще бъде предимно онлайн събитие. Въпреки че ще има „малко публика на живо”, организаторите ще предават онлайн повечето от лекциите, както и други сесии и панели.

Според информация от официалният блог на Google за разработчици, конференцията ще включва „над 100 сесии, семинари, кодови лаборатории и демонстрации”. Тези събития и сесии ще бъдат достъпни за преглед при поисквате след края на Google I/O 2024.

Що се отнася до анонсите по време на конференцията, за тях все още няма информация. Блог публикацията споменава „ерата на Gemini”, така че определено можем да очакваме повече подробности за плановете на Google относно генеративните AI проекти. Също така със сигурност аудиторията ще получи някои актуализации на Android 15.

Очакват се и нови хардуерни анонси. Според публикация на Neowin, интернет компанията работи върху смартфон Google Pixel 8a и това може да бъде официално обявено на Google I/O 2024. Има и слухове за обновяване на Chromecast с донгъл на Google TV и това също може да е един от анонсите по време на конференцията.

Разбира се, може да станем свидетели и на някои изненадващи концептуални устройства или услуги.

Почти виртуалната конференция за разработчици на Google е в известен контраст с Microsoft Build 2024. Организаторите от Microsoft ще предават на живо основните речи и някои от сесиите на конференцията, но също така планират тридневно събитие на живо в Сиатъл на 21-23 май.

Коментар