Шеф на Sun праща прощално писмо до служителите

Досегашният главен изпълнителен директор на Sun Джонатан Шварц е изпратил писмо „за сбогом“ до служителите на Sun Microsystems, насърчавайки тези, които няма да станат част от екипа на голямата корпорация и окуражавайки тези, които ще останат на работа като служители на Oracle.

В писмото Шварц не казва какви са плановете за неговото бъдеще и дали ще стане част от „оракула“ или ще се оттегли. Internet News съобщи за появата на документи на Комисията по ценните книжа в САЩ, касаещи финансовата компенсация на Шварц, от което става ясно, че той ще напусне и ще получи едногодишна заплата в размер на 11 милиона долара.
Сделката Oracle-Sun е на път към своя край след неколкомесечно проточване. Плановете за бъдещето на мега-корпорацията ще бъдат разкрити на специално събитие идната седмица, на 27 януари.
В своето писмо до служителите на Sun Шварц изказва възхищение за прекрасните хора от всички отдели и благодарността си за работата с тях.
"Мога да кажа…, че хората в Sun винаги са изпъквали като най-видните, най-страстни и вдъхновяващи колеги. Аз никога не съм имал лош ден през тези 13 години работа в тази компания и то заради едно нещо – винаги бях заобиколен от най-добрите и най-видни личности, които някога съм срещал. За мен беше чест и привилегия [да работя с тях], за което съм им изключително благодарен“, казва Шварц.
По-нататък той прави някои коментари и бележки за всички – и за тези, които ще търсят нова работа, и за тези, които ще работят в Oracle.
На тези, които ще се озоват на пазара на работна ръка Шварц пожелава увереност в собствените сили и умения. Хора, които в биографията си имат такава велика марка, не могат да останат неоценени, категоричен е Шварц.
На тези, които ще продължат да работят в Oracle, шефът пожелава да запазят устрема и иновативността си, да не тъгуват по старите порядки и да не въздишат „как правехме нещата едно време“, но вместо това да се стремят да помагат на потребителите и да развиват пазара.“

Коментар