Над 100 представители на А1 се включиха във второто издание на вътрешния гейминг турнир A1 Gaming Thursday

(снимка: A1 България)

Победителите в гейминг турнира A1 Gaming Thursday, отбор „Massacre”, спечелиха първото място след 12-часови оспорвани финали по CS2. Наред с голямата купа те получиха Playstation 5 Slim, за да продължават да поддържат интереса си към електронните спортове. Класиралите се на второ място Ku Kush Klan си тръгнаха със сребърна купа и медали. A1 Gaming Thursday е логичното вътрешно продължение на A1 Gaming League – най-голямата лига за електронни спортове в България.

Вътрешният корпоративен турнир по електронни спортове на А1 е част от инициативите в компанията за изграждане на позитивна работна среда в синхрон с най-добрите световни корпоративни практики. Турнирът е сред проектите в компанията, които мотивират служителите да оценят А1 България като страхотно място за работа и потвърждават сертифицирането ѝ с бадж “Great place to work”. Турнирът се проведе в рамките на два месеца и обедини екипния дух на представители на различни А1 екипи чрез игра на Counter-Strike 2. Най-предпочитаната електронна игра сред членовете на екипа беше определена след вътрешна анкета. Първото издание на турнира се проведе през 2022 г., като тогава дисциплината беше Counter-Strike:GO. Турнирът предизвика голям интерес сред А1 екипа, което доведе до провеждането на второто му издание тази година.

(снимка: A1 България)

40 изиграни карти, над 32 часа CS и много емоции предостави вторият сезон на вътрешното гейминг първенство в компанията. Повече от 100 представители на различни направления в А1 сформираха 16 отбора, които всяка четвъртък вечер се забавляваха заедно. Съставите бяха разпределени в четири групи по четири отбора, като форматът на турнира регламентира във всяка група завършилите съответно на първо и второ място да продължават в следващия кръг.

През шестте поредни седмици в първите два етапа на турнира колегите от А1 премериха сили онлайн, а срещите бяха излъчвани на живо във вътрешната платформа на А1 за комуникация – Workplace by Meta. В инициативата се включиха експерти от различни професионални области, сред които представители на „Мрежа и услуги“, „Информационни технологии и дигитална трансформация“, „Продажби на частни клиенти“, „Клиентски опит и удовлетвореност“ и други.

Първите два етапа определиха четирите най-добри отбора, които се състезаваха във финалните срещи на турнира на живо. Офисът на А1 през изминалия петък се превърна в истинска гейминг сцена, която приветства най-добрите отбори, достигнали до третата фаза на турнира. Събитието се проведе в партньорство с ACER, които подсигуриха ефективната игра на участниците с геймърски лаптопи ACER Predator от най-висок клас и върхова производителност. Визуализацията на играта се случи чрез последно поколение високочестотни геймърски монитори Nitro ZeroFrame IPS 180Hz 0.5ms(GTG, Min.).

(снимка: A1 България)

Стрийминг студио, от което играта беше предавана на живо във вътрешните канали на компанията, опитен коментатор в студиото на място, кратки интервюта с участниците, предавани на живо, публика, която с интерес проследи полуфиналите и финалите и най-вече – 20 мотивирани да достигнат до първото място играчи превърнаха финалите на второто издание на A1 Gaming Thursday в ключово събитие в календара на А1.

съдържание от А1 България