AGON PRO AG456UCZD – епичeн 44,5″ OLED монитор

С ултраширока (21:9) WQHD резолюция, дисплеят предлага ясна, панорамна картина
(снимка: AGON by AOC)

Една от водещите марки за геймърски монитори и ИТ аксесоари AGON by AOC добавя още един OLED модел към популярната си серия AGON PRO. Този 44,5-инчов геймърски монитор AGON PRO AG456UCZD е проектиран за потапящо преживяване с дисплей с извивка 800R, който поставя геймъра в сърцето на играта.

Дисплеят с ултраширока (21:9) WQHD резолюция предлага ясна, панорамна картина със забележителна честота на опресняване от 240 Hz и светкавично бързо време за реакция от 0,03 ms GtG, за да отговори на изискванията на състезателните заглавия.

С безрамков дизайн и по четирите страни, мониторът позволява на играчите да се фокусират изцяло върху приключението на екрана. Неговото съотношение 21:9 и резолюцията 3440×1440 осигуряват обширна и потапяща игрова сцена, която предлага значително предимство в разгара на битката. Този формат осигурява на геймърите панорамен изглед и им позволява да виждат повече от екшъна в игрите – с 800R извивката мониторът запълва периферното зрение.

Благодарение на силния фактор на потапяне с дълбоката извивка 800R и 44,5-инчовия размер, мониторът е идеален за симулатори на състезателни конфигурации, а с изключително отзивчивия и бърз OLED панел е също толкова подходящ за бързи FPS или екшън заглавия.

Със своята 800R извивка мониторът запълва периферното зрение
(снимка: AGON by AOC)

С подсветка на всеки отделен пиксел на OLED панела, мониторът осигурява забележителна картина с наситени цветове и супер контраст. Широкото цветово покритие на 100% sRGB и 98,5% DCI-P3 (CIE 1976) е не само перфектно за игрите, но и за създаване на съдържание и стриймване, където точните, достоверни цветове са много важни.

Пиковата яркост достига впечатляващите 1000 нита в малки зони, което кара детайлите да изпъкват дори в най-тъмните сцени. Покритието срещу отражения гарантира, че OLED мониторът осигурява отлични изображения дори в ярка среда и при директна слънчева светлина.

С 1,07 милиарда налични цвята и истинска 10-битова дълбочина на цвета, AGON PRO AG456UCZD предлага богати и точни цветове, които карат игрите да оживеят. Освен в игрите, тази забележителна ултраширока резолюция е от полза и на потребителите на множество приложения, защото им дава много място за отваряне на различни прозорци едновременно, като оставя пространство за лентите с инструменти за редактиране на видео и музика.

Със спираща дъха 240 Hz честота на опресняване и възхитително време за реакция от 0,03 ms GtG AGON PRO AG456UCZD обещава изключително геймърско преживяване. Всеки кадър е представен мигновено, при което се елиминира замазването при движение и се осигурява предимство на състезателните играчи. Ниското входно закъснение гарантира, че играчите могат да покажат най-доброто от себе си, така че всяко действие в състезателните игри да има своето важно значение.

Мониторът е идеален за симулатори на състезателни конфигурации
(снимка: AGON by AOC)

Мониторът е NVIDIA G-SYNC съвместим и поддържа Adaptive-Sync за геймърско преживяване без накъсване и плавна игра. Интеграцията със софтуера AOC G-Menu и функции като Flicker-Free и Low Blue Mode допълват комфортното потребителско преживяване. Освен това, вградената функция OLED Care позволява панелът да остане в топ кондиция.

AGON PRO AG456UCZD предлага цял набор от възможности за свързване, които включват два порта DisplayPort 1.4, 4-портов USB 3.2 хъб, USB-C порт с 90W захранване и KVM превключвател за лесен контрол на няколко устройства. Така мониторът дава на потребителите свободата да свързват голям набор от устройства и задоволява нуждите както на геймъри, така и на хората, търсещи екран, който лесно превключва между работа, консумиране и създаване на съдържание. Тези връзки позволяват лесно прехвърляне между игрови конзоли, PC-та и други устройства.

Новият AGON PRO AG456UCZD идва с 3-годишна гаранция, покриваща и прогарянето на OLED панела. Мониторът ще бъде наличен от средата на март, 2024 г., на препоръчителна крайна цена от 2546 лв. с ДДС.

Коментар