Изпробваха за първи път HSUPA в Европа

През миналата седмица mobilkom austria демонстрира за първи път в Европа „качване” на видео чрез технологията HSUPA (High Speed Uplink Packet Access). Тя позволява да се изпращат данни към мрежата със скорост до 1,4 мегабита в секунда, което е 22 пъти по-бързо от съответната скорост при UMTS.
Така практически HSUPA демонстрира най-високата скорост на изпращане на данни от мобилно устройство сред наличните мобилни технологии, посочват от М-Тел. HSUPA дава възможност за качване на снимки и видео за секунди, както и поточно видео в реално време.
„Живеем в свят на нарастваща мобилност. Изпращането на презентации и изображения извън офиса е от все по-голямо значение за бизнес-сегмента. HSUPA предоставя успешна основа за мобилност на бизнеса”, заяви Борис Немсич, главен изпълнителен директор на Telekom Austria.
mobilkom austria ще предложи HSUPA в мрежата си А1 през първата половина на 2007 г. През януари т.г. компанията беше един от първите оператори в Европа, които стартираха HSDPA мрежа със скорости от мрежата към устройствата до 1,8 мегабита в секунда.
Скоро след това от мрежата вече можеше да се изтеглят данни със скорост до 3,6 мегабита в секунда, уточниха от М-Тел. Към момента HSDPA е достъпна навсякъде в Австрия.

Коментар