Майлстоун Системс отчете рекордно високи приходи

„Вярвам, че технологията трябва да служи на човечеството, а не обратното”, казва Томас Йенсен, главен изпълнителен директор на Майлстоун Системс (снимка: Майлстоун Системс)

Лидерът в разработката на софтуер за видео мениджмънт Майлстоун Системс отчете рекордно високи приходи от 1,69 милиарда датски крони (226 милиона евро) в наскоро публикувания си годишен отчет.

Базираната в Копенхаген международна компания отбеляза 25 години на пазара през февруари 2023 г. със значителни крачки в изпълнението на своята стратегия за растеж, особено в ключови индустрии като здравеопазване и хотелиерство.

„Напредъкът на изкуствения интелект и видеоанализите разкриват безкрайни възможности за видеотехнологията, управлявана от данни. Вече виждаме как стратегическият ни фокус върху ключови сектори като здравеопазването и хотелиерството може да допринесе значително за хората, бизнеса и обществата по света”, каза Томас Йенсен, главен изпълнителен директор на Майлстоун Системс.

Датската компания отдавна се застъпва за това технологията да се разработва, продава и използва отговорно. През 2023 г. тя обяви официална програма за отговорна технология. Принципите в нея  ръководят развитието на продуктите и услугите на Майлстоун и взаимодействията по цялата верига.

„Наистина вярвам, че технологията трябва да служи на човечеството, а не обратното. Отговорната технология не е просто модерна дума, в Майлстоун тя като цяло е решаващ аспект от нашия ангажимент да обслужваме клиентите си и обществеността. Посветени сме на това да гарантираме, че нашият софтуер е не само иновативен, но и етичен”, подчерта Томас Йенсен.

Гледайки напред, Майлстоун очаква обещаваща и  наситена със събития 2024 г. „Ще продължим растежа си по отношение на приходи, инвестиции и рентабилност. Очакваме следващата финансова година да донесе много възможности, особено в сферата на облачните услуги и  видеоанализите”, заяви Ларс Ларсен, финансов директор на компанията. 

Майлстоун Системс в цифри през 2023 г.

  • Нетни приходи: 1,69 милиарда DKK (€226 милиона )
  • Печалба преди данъци: 109,9 милиона DKK (€15 милиона)
  • Служители: 1,294
  • Дъщерни дружества: 25
  • 101 милиона DKK (€14 милиона) инвестиции в проекти за развитие

Акцентите от изминалата година включват стартиране на XProtect Hospital Assist – видео решение, което позволява на медицинския персонал да наблюдава отдалечено множество пациенти наведнъж и да реагира бързо в случай на инциденти. 

Компанията представи също нов подход за казино индустрията, една от най-строго регулираните в света, за да гарантира съответствие с регулациите на хазартните игри и да помогне на бизнеса да предостави изключителни изживявания на гостите си.

Към края на годината Майлстоун добави “Camera to Cloud” функции към облачно базираното предложение Milestone Kite – просто, сигурно и мащабируемо видеонаблюдение като услуга (VSaaS). Добавянето на камера към облака означава, че изчисленията, записите и съхранението на видео могат да се извършват директно на камерите.

Коментар