CLICO България стана дистрибутор на IBM

“Новото партньорство ни дава възможност да разширим фокуса на компанията”, заяви Александър Стаменов, регионален мениджър на CLICO България
(снимка: Теодор Ангелов / предоставена от Крафт-Контент)

CLICO България подписа договор за дистрибуция на всички хардуерни и софтуерни продукти на IBM и започва тяхното предлагане на пазара у нас, съобщиха от компанията. 

Партньорското споразумение обхваща цялата продуктова гама на технологичния гигант. CLICO България ще разшири своите позиции в сектора “Информационна сигурност” и ще стъпи в нови направления с технологии за автоматизация, изкуствен интелект и съхранение на данни.

Решенията са насочени към публични и частни организации, включително малки и средни предприятия, и обхващат всички сектори – телекомуникации, търговия, енергетика, банков и финансов сектор, производство и държавна администрация.

“Новото партньорство ни дава възможност да разширим фокуса на компанията, която е добре позната като доставчик на решения за информационна сигурност, и да развием бизнеса си в нови направления и на нови пазари”, заяви Александър Стаменов, регионален мениджър на CLICO България.

Компанията ще работи като партньор с добавена стойност в дистрибуторска мрежа на IBM. “Това сътрудничество отразява ангажимента на IBM да развива екосистемата си и да предоставя на клиентите по-голяма достъпност до нашите технологии”, каза Георги Ганев, генерален директор на IBM България.

С новите IBM решения в портфолиото си, CLICO България ще работи в четири основни направления – съхранение на данни, сигурност, данни и изкуствен интелект, автоматизация.

Във фокуса на CLICO България ще бъде и разширяването на екосистемата от иновативни компании и стартъпи, които разработват свои решения на базата на технологиите на IBM. Вече е създадено звено в CLICO, което работи върху новото партньорство и решенията на IBM.

Коментар